in

Vânzări mici de Black Friday în Marea Britanie, comercianții sunt dezamăgiți

Vânzări mici de Black Friday în Marea Britanie, comercianții sunt dezamăgiți. Mai puține cumpărături online și mai puțini vizitatori pe străzile comerciale, dar retailerii rămân încrezători în perspectiva zilei de salariu lunare
Cumpărătorii nu au apărut, așa cum se așteptau comercianții de Black Friday, în ceea ce se așteaptă să fie una dintre cele mai aglomerate zile de vânzare cu amănuntul din 2023 – dar primele indicii sunt că aceasta va fi o afacere mult mai atenuată în comparație cu anii precedenți.
>>> Marea Britanie îngheață taxa pe alcool. În medie, o halbă de bere costă 4,63 lire sterline

Vânzări mici de Black Friday în Marea Britanie

Se așteaptă ca vânzările în numerar să fie în cel mai bun caz la fel ca în 2022, dar prețurile sunt mai mari din cauza unui an de inflație galopantă, ceea ce înseamnă că mai puține articole vor fi vândute efectiv în perioada de reduceri. Vineri, până la prânz, unii comercianți cu amănuntul au înregistrat o ușoară creștere, dar activitatea online a fost stabilă, iar numărul de persoane a scăzut cu peste 5% în destinațiile de cumpărături.

În timp ce în centrul Londrei s-a înregistrat o redresare, cu o creștere a numărului de vizitatori cu 1,5% față de anul trecut, orașele regionale și orașele, precum și în afara Londrei, toate au înregistrat scăderi de peste 5% în ceea ce privește numărul de vizitatori până la prânz.
>>> De ce venit ai nevoie pentru a trăi decent în UK? Cel puțin 29.500 lire sterline – mult mai mult decât câștigă multe gospodării

Părerile optimiste de la începutul perioadei sugerează că tranzacțiile sunt în conformitate cu așteptările conform cărora vânzările vor fi cu doar 0,4% mai mari decât anul trecut, ajungând la 8,7 miliarde de lire sterline între vineri dimineața și luni seara, potrivit analizei realizate de GlobalData pentru Vouchercodes.co.uk. Acest lucru se compară cu o inflație de 3,4% la articolele nealimentare în octombrie, potrivit organismului comercial British Retail Consortium.

Nemaifiind un eveniment de o singură zi, vânzările de Black Friday încep acum în noiembrie și se desfășoară timp de mai multe săptămâni, netezind marea goană care a început în Marea Britanie în urmă cu un deceniu.

Cumpărătorii sunt mai sceptici

Scepticismul tot mai mare cu privire la ofertele potențiale și îngrijorările legate de fraudele online au diminuat entuziasmul în jurul evenimentului, precum și restricțiile privind cheltuirea banilor pe fondul crizei costului vieții.

Reducerea medie la articolele aflate la vânzare în această săptămână a fost de doar 1,5% față de 21 august, potrivit unui studiu realizat de firma de credit Klarna. De asemenea, vânzările au fost în scădere de la an la an și în cele două săptămâni anterioare.

Având în vedere bugetele restrânse ale gospodăriilor, consumatorii au fost mai degrabă chibzuiți cu banii lor decât inspirați să cheltuiască mai mult. Activitatea de reducere a comercianților cu amănuntul îi încurajează pe oameni să cheltuiască, dar numai prin trecerea la produse cu reduceri deosebit de mari, mai degrabă decât prin creșterea bugetului total de cumpărături.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie îngheață taxa pe alcool

Marea Britanie îngheață taxa pe alcool. În medie, o halbă de bere costă 4,63 lire sterline

creditul universal va crește

Creditul universal va crește cu 6,7% începând cu luna aprilie – vezi cât vei primi