in

De ce venit ai nevoie pentru a trăi decent în UK? Cel puțin 29.500 lire sterline – mult mai mult decât câștigă multe gospodării

Venitul pentru un trai decent în UK – Ținând cont de creșterea costului vieții, cercetătorii de la Universitatea Loughborough se întreabă ce venituri sunt necesare pentru a trăi decent în Marea Britanie în 2023. Analiza lor arată că o persoană trebuie să câștige cel puțin 29.500 de lire sterline pe an pentru a atinge un nivel de viață acceptabil.

Aceasta este o creștere semnificativă față de 2022, când suma necesară a fost de 25.000 de lire sterline. Pentru o familie cu doi copii, aceasta crește la 50.000 de lire sterline, față de 44.500 de lire sterline în anul precedent.
Contoare preplătite pentru gaze și curent, instalate forțat pentru persoane vulnerabile în UK. Nu ai bani, nu consumi

Venitul pentru un trai decent în UK

Acest studiu face parte din proiectul „Standardul de venit minim” (MIS), care examinează de 15 ani nevoile materiale și nemateriale ale gospodăriilor pentru a atinge un nivel de trai adecvat. MIS se concentrează pe determinarea a ceea ce este necesar pentru a participa în societate, nu doar pentru a supraviețui.

Potrivit ultimei analize, 19,2 milioane de oameni din Marea Britanie, sau 29% din populație, trăiesc în gospodării care câștigă sub standardul minim, fără un venit suficient. Acesta este rezultatul presiunilor semnificative asupra veniturilor gospodăriilor și a inflației, în special în ceea ce privește alimentele și combustibilii de uz casnic.
Prețul energiei electrice în Marea Britanie „trebuie să crească cu 70%”. Care este motivul

Odată cu creșterea rapidă a costului vieții, veniturile oamenilor, atât muncitori, cât și șomeri, nu pot ține pasul. O persoană fără un loc de muncă primește doar 30% din ceea ce este necesar pentru a realiza MIS. Chiar și lucrând cu normă întreagă pe salariul minim național, atinge doar 73% din minimul necesar.

Chiar dacă muncești, nu câștigi destul

Venitul pentru un trai decent în UK – Un cuplu cu doi copii care beneficiază de indemnizație de șomaj are doar jumătate din ceea ce este necesar, iar lucrând cu normă întreagă cu salariul minim, încă nu realizează MIS, având 95% din ceea ce este necesar pentru un nivel de trai acceptabil.

Ca răspuns la aceste provocări, cercetătorii fac apel la guvern să ia măsuri. Ei propun creșterea beneficiilor în concordanță cu inflația pentru a elimina incertitudinea pentru cei care primesc prestații și pentru a îmbunătăți sistemul de securitate socială. Aceștia subliniază, de asemenea, nevoia de investiții pe termen lung în locuințe și de a găsi modalități de a reduce costurile și de a îmbunătăți calitatea serviciilor cheie, cum ar fi transportul și îngrijirea copiilor.
Creditul universal va crește cu 6,7% începând cu luna aprilie – vezi cât vei primi

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 11 In medie: 4.1]

Sute de mii de oameni la demonstrația pro-Palestina de la Londra: peste 120 de arestări

Contoare preplătite pentru gaze și curent, instalate forțat pentru persoane vulnerabile în UK. Nu ai bani, nu consumi