Menu
in

Ziua Libertății. Experții internaționali îl atacă pe Boris Johnson: „Ceea ce face este o amenințare la adresa omenirii”

Planul premierului britanic Boris Johnson de a ridica toate restricțiile începând de azi, 19 iulie, nu este văzut cu ochi buni de experții internaționali în sănătate care spun că ceea ce face acesta este „o amenințare la adresa omenirii” și oferă teren fertil pentru apariția variantelor rezistente la vaccinuri.

Poziția Marii Britanii ca centru de transport global ar însemna că orice nouă variantă apărută aici s-ar răspândi rapid în întreaga lume, au avertizat oamenii de știință și medicii la un summit recent. Aceștia și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea, cu privire la planurile Guvernului britanic.

Consilierii guvernamentali din Noua Zeelandă, Israel și Italia s-au numărat printre cei care au tras un semnal de alarma în legătură cu politica lui Johnson, în timp ce mai mult de 1.200 de oameni de știință au transmis o scrisoare către jurnalul Lancet avertizând că strategia ar putea permite dezvoltarea unor variante rezistente la vaccin.

Un consilier al guvernului din Noua Zeelandă a declarat la summit că el și colegii săi au fost uimiți de abordarea Angliei, informează The Guardian.

„În Noua Zeelandă am căutat întotdeauna să privim Marea Britanie ca un lider în ceea ce privește expertiza științifică, motiv pentru care este atât de ciudat că nu respectă nici măcar principiile de bază ale sănătății publice”, a spus Michael Baker, profesor de sănătate publică la Universitate al lui Otago și membru al grupului consultativ tehnic Covid-19 al Ministerului Sănătății din Noua Zeelandă.

Prof. José Martin-Moreno, de la Universitatea din Valencia, consilier principal al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a spus la rândul lui: „Nu putem înțelege de ce se întâmplă acest lucru în ciuda cunoștințelor științifice pe care le aveți”.

Alții au avertizat că abordarea guvernului britanic va fi imitată, din motive de oportunitate politică, de către autoritățile din alte părți.

Guvernul britanic este acuzat că ia o „decizie criminală”. „Dorește infectarea în masă a populației”

„Ceea ce mă tem este că multe dintre statele noastre vor urma exemplul Regatului Unit”, a spus dr. William Haseltine, fost cercetător al Facultății de Medicină din Harvard și cercetător pionier în SIDA, care conduce organizația Access Health International

„Sunt consternat să văd rata foarte rapidă de creștere a infecțiilor la o populație care este vaccinată cam așa cum suntem noi”, a spus acesta.

Prof Christina Pagel, directorul unității de cercetare operațională clinică a University College London, a declarat întâlnirii: „Datorită poziției noastre ca centru de călătorie global, orice variantă care devine dominantă în Marea Britanie se va răspândi probabil în restul globului. Politica Regatului Unit nu ne afectează doar pe noi. Afectează pe toată lumea și toată lumea are o miză în ceea ce facem noi.”

Scrisoarea către Lancet spunea: „Credem că guvernul lansează un experiment periculos și lipsit de etică și îi cerem să întrerupă planurile de abandonare a restricțiilor pe 19 iulie 2021”.

„Lumea urmărește desfășurarea actualei crize evitabile în Marea Britanie”, a declarat dr. Deepti Gurdasani, epidemiolog clinic și lector superior la Universitatea Queen Mary din Londra, care a participat la întâlnirea de vineri, 16 iulie.

Summitul, facilitat de Citizens, un ONG de jurnalism, a fost transmis în direct pe YouTube, în Marea Britanie.

Profesorul Chris Whitty, medicul șef pentru Anglia, avertizase cu o zi înainte că numărul persoanelor internate cu Covid-19 ar putea atinge niveluri „destul de înspăimântătoare” în câteva săptămâni, din cauza creșterii cazurilor cauzate de varianta Delta și a ridicării restricțiilor.

Whitty a spus că internările se dublează cam la fiecare trei săptămâni și că numărul actual al persoanelor care ajung la spital cu Covid ar putea crește la niveluri serioase, în următoarele câteva luni.

Noile infecții cu coronavirus în Marea Britanie sunt la un nivel maxim de șase luni, potrivit cifrelor guvernamentale, iar numărul persoanelor spitalizate și care mor cu Covid sunt la cel mai înalt nivel din martie. Datele de joi au arătat 3.786 de persoane în spital cu Covid și alte 63 de decese legate de virus.


Ziua Libertății. Experții internaționali îl atacă pe Boris Johnson: „Ceea ce face este o amenințare la adresa omenirii”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 1.7]
Exit mobile version