in

Ambasadorul Jinga, invitat la ceremonia exclusivistă a Ordinului Jartierei

Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, însoţit de doamna Daniela Jinga, a participat la Ceremonia Anuală a Ordinului Jartierei, desfăşurată la Castelul Windsor, în prezenţa reginei Elisabeta a II-a şi a membrilor Familiei Regale britanice.Evenimentul a inclus primirea în rândul Ordinului a unui nou membru, generalul de aviaţie Graham Eric, Baron Stirrup, fost şef al Statului Major General al armatei britanice. Prezenţa la acest ceremonial este una exclusivistă, din cadrul Corpului Diplomatic acreditat la Londra fiind invitaţi, anul acesta, în afara Ambasadorului României, doar alţi trei ambasadori reprezentând Monarhii ale căror şefi de stat sunt membri ai Ordinului.

Ordinul Jartierei (The Most Noble Order of the Garter) este cel mai vechi Ordin cavaleresc, creat de Regele Edward al III-lea, în 1384, grupând un număr de maxim 24 de cavaleri. Din secolul al 18-lea până în 1946, membrii erau propuşi de Guvern. În prezent, numirile, structura şi ceremonialul urmează modelul iniţial, noii membri fiind numiţi direct de Regină, pentru a recompensa activitatea desfăşurată în interes naţional sau în serviciul Majestăţii Sale.

Deschiderea Lectoratului de Limba Română la Universitatea Oxford

Începând din 1987, femeile se bucură de statut egal cu bărbăţii în cadrul Ordinului. Prima femeie membră a Ordinului Jartierei a fost Lady Mary Soames, fiica cea mică a lui Winston Churchill.

Ambasadorul României în UK, „Diplomatul anului 2012 din Europa”

În anul 2009, baronesa Mary Soames a fost invitata Ambasadorului Romaniei la un dejun desfăşurat în salonul de protocol al Ambasadei din 1 Belgrave Square, unde în 1939, Churchill s-a întalnit cu ministrul român de externe, Grigore Gafencu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Daily Mail: Bande din România, responsabile pentru 92% din furturile de la bancomate

Pericol pe Heathrow! O cursă spre București, anulată din cauza unui obiect aspirat de motorul avionului