in

Arad-Londra, 21 de zile pe bicicletă

Florin Georgescu și Alex Răcănel au ajuns în Marea Britanie după 21 de zile în care au parcurs distanța Arad-Londra pe o bicicletă tandem. Proiectul, pe care au reușit să-l ducă la bun sfârșit, poartă numele “Vezi dincolo de limite”, un titlu sugestiv având în vedere că Florin este nevăzător. Scopul? Dorința de a “vedea” drumul spre Olimpiada de vară de la Londra.El nu vrea însă să se accentueze acest lucru, ci îşi doreşte să fie văzut ca orice alt om cu vise mari: este sportiv, joacă şah, table, cântă la saxofon și este licențiat în psihologie. “Când lupţi să-ţi împlineşti un vis, cea mai grea bătălie o porţi cu tine: îţi descoperi limitele, te zbaţi să ţi le învingi, te provoci şi reuşeşti să te autodepăşeşti.Pentru că doar atunci când vrei cu adevărat, te ridici după fiecare căzătură. Şi doar atunci când crezi cu adevărat, îi faci şi pe ceilalţi să creadă în tine. Vezi dincolo de limite!”, a spus Florin Georgescu.

Startul, în acest vis ambițios, s-a dat de la Arad pentru a evita infrastructura din România și cultura șoferilor în raport cu bicicliștii.

“Unul dintre substraturile acestei campanii este şi acela că vrem să ne depăşim limitele impuse de societate şi de a arăta că oricum îţi poţi depăşi limitele, cu voinţă”, a adăugat Florin. “Nu e imposibil de realizat, tocmai acesta este şi scopul nostru. E un parteneriat egal în cadrul acestui efort, nimeni nu are un rol mai special. Să pedalez alături de Florin e ceva absolut normal”, a declarat Alex Răcănel, cel mai bun prieten al lui Florin, înainte de a părăsi România.

Călătoria s-a dovedit a fi una cu tot felul de peripeții: cei doi au avut nenumărate pene, într-una din zile trei în doar jumătate de oră, condiții meteo nefavorabile iar la un moment dat Florin a fost chiar internat din cauza unor dureri intrecostale. După ce i s-au făcut analize amănunțite, doctorii au dat verdictul că Florin este sănătos iar durerile sunt doar rezultatul efortului depus.

Cei doi cicliști au fost însoțiți în această călătorie de Robert și Cristi care au filmat și fotografiat întreaga aventură din România, Ungaria, Austria, Germania, Belgia, Luxemburg, Franța și Marea Britanie.

Cei doi cicliști vor fi primiți, astăzi, la Casa Olimpică din Londra, de către ambasadorul României, Ion Jinga, și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Octavian Morariu.

A.P.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Victor Ponta: “Românii din străinătate trebuie eliminaţi de pe listele electorale”

Londra, un oraș fantomă