in

Carantină la Vaslui: „Din șapte oameni, câți ne-am întors din Marea Britanie, doar eu am primit pijamale”

Nemulțumiri mari la Vaslui, unde oamenii întorși din străinătate sunt obligați să stea în carantină fără materiale de protecție, fără produse de igienă personale, cu mâncare pusă pe jos în fața ușii, în condiții neigienice, potrivit Vremea Nouă.

Asta în condițiile în care pentru fiecare persoană carantinată, statul decontează 300 lei/zi: 230 de lei pe zi per om carantinat pentru cheltuielile cu cazarea, care includ curăţenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, aşternuturi, prosoape, protecţia bagajelor persoanelor carantinate. 70 de lei pe zi per om carantinat, sumă care include următoarele cheltuieli: cu hrană (trei mese pe zi), cu apă (între doi şi patru litri pe zi) şi paharele de unică folosinţă, cu pijamalele şi papucii de unică folosinţă.

“Nu am primit nimic”

Aflată într-un centru de carantină din judeţul Vaslui, o familie susţine că regulile de igienă nu sunt respectate: “Din prima zi, de când am venit, nimeni de la DSP nu ne-a mai vizitat. Doar atunci ne-a luat temperatura. Asta în condiţiile în care soţia mea este însărcinată în luna a patra şi eu cred că are nevoie de o atenţie sporită.

Am citit că statul decontează cheltuielile pentru pijmalale, produse de igienă, că ne sunt asigurate serviciile de curăţenie şi de spălătorie, însă până acum noi nu am primit produse de igienă, iar hainele nici măcar nu avem unde să ni le spălăm.

Din şapte oameni, câţi ne-am întors din Marea Britanie, doar eu am primit pijamale, iar asta pentru că m-am ţinut de ei. Nu se respectă normele de igienă. Mâncare este lăsată la intrarea în cameră pe podea, astăzi (n.r. ieri), pentru prima dată, au pus hârtie sub punga cu mâncare.


N-am văzut pe nimeni să facă dezinfecţie pe holuri, iar angajaţii pensiunii intră în contact cu reprezentanţii DSP fără a purta combinezoane sau alte materiale de protecţie!”, declară Gabriel, unul dintre vasluienii aflaţi în carantină.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un copil în vârstă de numai 5 ani a decedat din cauza bolii inflamatorii legate de Covid-19

Disperare în fotbalul englez: „Vom avea nevoie de 10 ani ca să revenim unde am fost!”