in

Ministrul Sănătății din Marea Britanie vrea ca toată lumea să își facă vaccinul anti-coronavirus

Ministrul Sănătății din Marea Britanie a spus că speră ca toată lumea din regat să fie imunizată împotriva coronavirusului, în cazul în care Marea Britanie dezvoltă un vaccin.

Matt Hancock nu a reușit să confirme dacă vaccinul va fi obligatoriu, atunci când i s-a solicitat asta la conferința de presă din Downing Street din 21 mai, dar nici nu a exclus acest lucru.

Întrebarea dacă va fi obligatoriu nu este una la care să răspund încă. Încă mai avem timp disponibil. Dar sper, având în vedere amploarea acestei crize și având în vedere nevoia copleșitoare de a trece prin asta și de a readuce țara în picioare și impactul foarte pozitiv pe care l-ar avea un vaccin, că toată lumea își va face vaccinul”, a declarat Hancock, citat de Metro.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie: Unul din cinci londonezi a avut coronavirus. 338 de decese în ultimele 24 de ore

17% dintre oamenii din Londra au anticorpi

Coordonatorul testării naționale din Marea Britanie, profesorul John Newton, a declarat că vaccinările obligatorii sunt o opțiune, dar că speră că nu se va ajunge la asta. El a adăugat: „Cele mai de succes programe de vaccinuri tind să fie prin consimțământ, deci ceea ce contează cu adevărat este explicația clară a beneficiilor și a eventualelor riscuri asociate cu vaccinul și un sistem foarte bun pentru a face vaccinul disponibil pentru oricine are nevoie de el.”

În timp ce Marea Britanie încearcă să-și intensifice eforturile de testare, Hancock a spus că testele pentru coronavirus care pot oferi rezultate „la fața locului” în termen de 20 de minute.

El a adăugat că un studiu de supraveghere folosind un eșantion de teste care indică anticorpii a arătat că 17% dintre oamenii din Londra au anticorpi pentru Covid-19 în sistemul lor, comparativ cu aproximativ 5% din restul țării.

Vaccinarea devine obligatorie în România: «Prin nevaccinare, nu pui în pericol doar viaţa ta, ci a unei întregi generaţii»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

14 zile de carantină la sosirea în Marea Britanie, din luna iunie. Amendă usturătoare pentru cei care nu respectă legea

Marea Britanie s-a împrumutat la dobânzi negative de teama unei recesiuni puternice