in

Continuă epopeea româncei din Londra „uimită” de România: La farmacie se dau medicamente fără rețetăClaudia Guțulescu, românca din Londra care s-a remarcat pe Facebook după o postare despre prețurile de la magazinele din România, continuă să facă „dezvăluiri” despre situația din țară. Dacă nu știați că la farmaciile din România se vând medicamente fără rețetă, vă spune ea.

Iată mai jos ce a scris pe pagina personală de Facebook Claudia Gutulescu:

„Singura coadă și înghesuială peste care am dat în România, au fost la o mică farmacie de cartier (cea mai apropiată de medicul de familie al părinților mei).


Înăuntru, lume de toate felurile: tineri, bătrâni, femei, bărbați. Toți așteptau răbdători să le vină rândul la ghișeul mic, în fata căruia se aplecau să vorbească prin ferestruica tăiată în geamul protector.

Și acolo….începeau ca la preot: să spună tot. Cineva cu dureri de stomac, altcineva cu dureri de cap de multă vreme, tânărului din fața mea îi pica enorm de mult păr de câteva săptămâni…

Dintre cele 5-6 persoane din fața mea, numai două aveau o prescripție de la un medic.

Restul, așteptau recomandările farmacistelor care, sfătoase, imediat serveau 2-3 cutii cu leacuri (dintre care cel puțin una era un supliment alimentar deloc ieftin), neapărat însoțite de un pansament stomacal în valoare de câteva zeci de lei.

Nu am auzit nici măcar din curtoazie o direcționare spre un medic sau o recomandare pentru un set de analize înainte de a cumpăra un medicament. Nimic. Ascultau problema medicală și serveau în câteva secunde cutiile minune.

Iar oamenii, fericiți că au găsit soluția, plecau grăbiți și ușurați (mai ales în portofel) spre casele lor… spre televizoarele unde li se spune foarte clar în reclame plătite cu milioane că medicamentul din plăsuța lor este de fapt a opta minune a lumii”.

Șocul unei românce, după ce s-a întors în ţară: «Am plătit la hipermarket în România mai mult decât în Londra»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un deputat liberal cere ca în România să fie primiți mai mulți cetățeni extracomunitari. Interpelare parlamentară

Atacuri cu acid în Londra. Un adolescent riscă 12 ani de închisoare