in

Cum poți deveni taximetrist la Londra

Pentru toți cei care ajung în Marea Britanie dispuși să facă orice, dar nu știu de unde să înceapă, pentru toți cei care își caută de lucru, dar cunoștințele superficiale de limbă engleză îi împiedică să-și găsească un job și, nu în ultimul rând, pentru toți cei care vor un job care să le ofere atât un venit mai mult decât decent cât și libertatea de a munci cât vor, taximetria poate fi jobul ideal în UK.George Betianu, managerul companiei de taxi Media Cars London (fosta Riverside), pentru care lucrează în jur de 100 de români, spune că, pe lângă impresionanta colecție de beneficii pe care ți le oferă jobul în taximetrie, acesta e perfect pentru români, deoarece face mai ușoară obținerea permisului de muncă. “E un domeniu în care îți găsești de lucru foarte repede, iar obținerea National Insurance Number-ului și a Yellow card-ului e mult mai facilă”, spune Betianu, care conduce una dintre companiile de taxi de top din Londra.

Licența de taximetrist

Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinești ca să ajungi să conduci un taxi pe străzile Londrei e să ai un permis de conducere cu o vechime de cel puțin trei ani. Obținerea licenței în taximetrie este o simplă formalitate.

“Obținerea licenței a devenit un proces simplu și necostisitor”, spune George Betianu. “Ca să ajungi la volanul unui minicab ai nevoie, într-o primă fază, de o vizită medicală la doctor (GP), un test topografic, pe care toată lumea îl trece, și o aplicație la CRB (Criminal Record Bureau), care se face pe internet în maximum 10 minute. După ce acești pași au fost făcuți, se completează un dosar pentru licență, care se depune la Public Carriage Office, unde, în general, nu ai cum să primești un refuz, un răspuns negativ. Acum depinde și de fiecare persoană cât de interesată este, cât de repede aplică, dar de obicei în maximum o lună poți primi licența. Și în acest proces, ca și în viață, dacă bați fierul cât e cald, ai o șansă, un atu în plus!”, spune managerul Media Cars London.

Partea și mai bună e că, din momentul în care ai primit licența, National Insurance Number-ul nu îți poate fi refuzat. “Din clipa în care ai intrat în posesia licenței te poți urca la volan și lua clienți… Îți poți începe automat activitatea ca self-employed, iar yellow cardul precum și NIN-ul le primești fără bătăi de cap”, subliniază Betianu.

Un alt aspect pozitiv e reprezentat și de costuri. Ca să obții licența de taximetrist trebuie să plătești 306 lire, la care se adaugă costul vizitei medicale la un GP, care, de obicei, costă între 40 lire și 90 lire, în funcție de doctor. Investiția e însă recuperată rapid

Venituri pe măsură

“Primul lucru pe care-l remarci atunci când începi taximetria e volumul mare de joburi din Londra. E suficient să te gândești la clasica aglomerație din aeroporturile Londrei, la numărul mare de turiști care vizitează Marea Britanie, ca să conștientizezi că nu e un domeniu în care duci lipsă de clienți. În plus, Riverside are contracte cu câteva spitale mari și colaborează cu mai multe agenții de turism din Europa, ceea ce înseamnă o altă sursă excelentă de clienți”. Traficul mare asigură și venituri pe măsură.

Potrivit datelor Media Cars London, un taximetrist începător, care nu cunoaște străzile Londrei și nici nu e stăpân pe limba engleză, dar care dedică jobului 6 zile pe săptămână, poate câștiga până la 500 lire pe săptămână, excluzând costurile suplimentare: combustibilul, centrala prin care primești clienții etc. Pe de altă parte, un șofer care a căpătat ceva experiență, care știe bine Londra, poate încasa și 1.000 lire pe săptămână. “Veniturile depind de fiecare om în parte, de cât de ambițios e acesta, de cât de repede învață, de cât de mult se dedică jobului”, spune Betianu.

“Experiența vine lucrând. Dacă ai o atitudine pozitivă e ușor să crești în domeniu”. “Legat de atitudine, trebuie menționat că aceasta reprezintă un alt aspect important, pe lângă experiență. Un șofer care își respectă imaginea, care se prezintă la costum, care își întreține mașina și care are o atitudine pozitivă față de clienți va câștiga întotdeauna mai mult decât unul care se urcă la volan îmbrăcat cu blugi tăiați, care are o mașină murdară și care nu se concentrează pe nevoile clientului“.

“Oricine își poate găsi locul, poate obține un job în acest domeniu care îți dă șansa să te dezvolți, atât pe plan profesional cât și pe cel uman. În permanență intri în contact cu oameni noi, ai ocazia să te întâlnești cu noi oportunități și chiar să te gândești la idei de business”, încheie George Betianu.

F.B.

Cine își dorește un job în domeniul taximetriei sau asistență gratuită în obținerea licenței poate contacta compania Media Cars London, pe email, la [email protected] sau la telefon: 020 7740 0910.

Pentru o oportunitate în domeniul curățeniei puteți suna la telefon 020 7231 9944, email [email protected]

Pentru un eventual loc de muncă în Recruitment puteți suna la telefon 020 7231 9944, email [email protected]

www.mediacarslondon.com

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Boris Johnson: avem 30.000 de locuri de muncă vacante, dar tinerii londonezi nu le vor

Vânzarea Big Issue, monopolul românilor