in

Executat în stil mafiot la LondraUn tânăr în vârstă de 29 de ani din Suceava, care lucra de mai mulţi ani în Londra ca bodyguard într-un club de noapte, a fost executat în stil mafiot, în dimineaţa zilei de sâmbătă 27 noiembrie, în faţa casei în care locuia, pe strada Tillingbourne Gardens din cartierul Finchley, Londra.

În amintirea lui Tony. Duminică 12 decembrie 2010, începând cu ora 13.30, la Biserica Românească din centrul Londrei, Holborn (St. Dunstan in the West, 184 Fleet Street, EC4A 2AE), prietenii lui Tony se întâlnesc să-şi aducă aminte “de viața celui care a fost și va rămâne prietenul nostru Bogdan Gabriel Pădureț (zis Tony sau Ciompi)”

Gabriel Bogdan Pădureţ, zis “Ciompi” sau “Toni”, era pe 27 noiembrie în jurul orei 6.00, în maşina unui prieten, în faţa casei sale. Se întorceau de la muncă şi se pregăteau să îşi ia rămas bun, când au apărut două motociclete pe care se aflau doi bărbaţi. Unul dintre ei a scos o armă şi l-a împuşcat de patru ori în cap pe sucevean. Deşi echipajele de urgenţă au sosit în câteva minute la faţa locului, pentru el nu s-a mai putut face nimic. Atacatorii nu au avut nimic cu celălalt tânăr din maşină, ţinta lor fiind doar Bogdan.

Ipoteze

Poliţia londoneză a demarat o anchetă, însă, până în acest moment, nu au niciun suspect, făcând apel la eventualii martori care au văzut sau auzit ceva. Detectivul şef inspector Tim Duffield, de la Metropolitan Police Service, divizia Omucideri, persoana care conduce investigaţiile în acest caz, a făcut un apel la locuitorii care s-au aflat în dimineaţa zilei de sâmbăta în zona Tillingbourne Gardens, sa ofere informaţii despre acest caz. “Este posibil ca cineva sa fi văzut sau sa fi auzit ceva suspect şi nu este conştient ca ar putea fi un lucru important. Orice informaţie oferita va beneficia de o strictă confidenţialitate” a declarat Tim Duffield.

În ultima perioadă, Bogdan Pădureţ lucra ca security manager la “Mayfair Club”, de pe Dover Street din centrul Londrei. Au apărut zvonuri cu privire la un conflict pe care Bogdan l-ar fi avut cu o bandă de albanezi sau cu un grup de arabi. Prietenii lui Bogdan din Londra vorbesc de un incident petrecut înainte cu două săptămâni ca Bogdan să fie împuşcat. În clubul în care lucra victima, unul dintre colegii lui a avut un schimb de replici violente cu doua persoane de origine arabă, care potrivit martorilor erau foarte bogaţi şi ar fi făcut parte dintr-o grupare mafiota din Londra. Mai există zvonuri conform cărora Pădureţ ar fi avut ceva probleme şi cu lumea interlopa a Sucevei.

Băiat de nota 10

În Londra, în faţa locuinţei de pe strada pe care locuia Bogdan Pădureţ au fost depuse flori şi aprinse lumânări de către cei care l-au cunoscut. Apropiaţii îl descriu pe tânărul executat drept un tânăr sociabil, un “băiat de nota 10” şi nu îşi explică ce motiv ar fi fost la mijloc pentru a avea parte un aşa sfârşit brutal.

Mama şi sora tânărului se aflau în Italia în momentul tragediei, cele două lucrând în Peninsulă de mai mulţi ani. Acasă, la Suceava, a rămas tatăl, Ilie Pădureţ, grav bolnav, imobilizat la pat. În urmă cu două săptămâni, Bogdan fusese acasă să-şi viziteze tatăl şi săi aducă bani şi medicamente. Ilie Pădureţ este distrus: “Era sufletul meu, nu bea, nu fuma, mergea la biserică în fiecare duminică. Nici acum nu-mi vine să cred că a murit. L-am văzut în urmă cu două săptămâni, când a venit în România să mă ajute. Dorinţa lui era să-şi facă o casă la Slătioara, la bunica lui. În loc de casă o să aibă parte de un sicriu”, a spus Ilie Pădureţ, citat de Monitorul de Suceava. “Avea 1,98 metri, era înalt, solid, a făcut sport şi nu se temea de nimic. Au venit pe la spate, ca laşii, şi l-au împuşcat”, a spus Ilie Pădureţ.

Mama şi sora lui Bogdan au ajuns la Londra pe 29 noiembrie pentru demersurile privind identificarea legală şi repatrierea trupului neînsufleţit. Prietenii din Londra ai victimei au început să strângă bani pentru a repatria în ţară trupul neînsufleţit al tânărului. Familia vrea să-l îngroape la Slătioara, acolo unde Bogdan îşi cumpărase un teren pe care intenţiona sa îşi construiasca o casă, dupa mai bine de opt ani de munca în străinătate.

Bogdan Gabriel Pădureţ, fost practicant de lupte, locuia în Suceava, în cartierul George Enescu, şi era plecat din ţară de mai mulţi ani. Mai întâi şi-a încercat norocul prin Italia, iar în cele din urmă a ajuns în Anglia.

Oricine are informaţii despre cazul Pădureţ, poate contacta Incident Room la 0208 358 0400, sau anonim Crimestoppers la 0800 555 111. În ultimele săptămâni în districtul Barnett au avut loc mai multe atacuri armate, inclusiv două crime. Pe lângă Bogdan Pădureţ, un alt tânăr, Marvin Henry, a fost împuşcat mortal în Mill Hill. Seful poliţiei din Barnett, Neil Basu, i-a asigurat însă pe rezidenţi că atacurile nu aveau legătură între ele, fiind doar dispute între indivizi care se cunoşteau între ei. În fiecare an în Londra sunt comise circa 200 de crime.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Aici contează cât de bun eşti, nu pe cine cunoşti”

Criză de case în Anglia, din cauza străinilor