in

Filme românești la Festivalul Open City din Bloomsbury*Regizorul Cristi Puiu, președintele juriului

Între 16 și 19 iunie, puteți viziona peste 140 de filme documentare, în Torrington Place, Bloomsbury, Londra, în cadrul festivalului ”Open City”. Evenimentul este susținut de Centrul Cultural Român / Fundația Ion Rațiu. În competiție figurează opt filme românești și din Republica Moldova, iar președintele juriului este regizorul Cristi Puiu, premiat pentru filmul de lung metraj ”Moartea domnului Lăzărescu”.

Centrul Cultural Român susține entuziast trei tineri regizori: Diana Munteanu, Ana Vlad și Sergiu Cumatrenco. Fiind vorba de un cinema în aer liber, filmele vor rula în complexul din Torrington Place, pe șase ecrane diferite. Cele patru zile de film în aer liber se vor desfășura alături de terase, cafenele și muzică cântată în stradă.

Pe 16 iunie, la ora 20,00, rulează în sala 2, în premieră în UK, filmul ”Bee Moldovan”, un documentar franco-moldovenesc. ”Metrobranding – a love story between men and objects”, al Dianei Munteanu, este programat pe 17 iunie, la 13, 40; ”Victoria”, film regizat de Ana Vlad și Adi Voicu poate fi vizionat pe 17 iunie, de la 15,50. Urmează ”My vote”, pe 18 iunie, ”The cage”, ”A little bit about Ana”. ”Close to heaven” și ”Curse of the hedgehog” vor rula pe 19 iunie, la AV Hill și la Darwin Theatre. Intrarea la film vă costă 5 Lire.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cetăţenia şi cunoaşterea limbii engleze

Aderarea României și Bulgariei la Schengen – risc de creștere a infracționalității