in

Grădiniță românească în LeytonstoneCarmen Atomulesei, 29 de ani, și-a văzut visul împlinit: conduce propria grădiniță pentru copiii români din Londra. După 8 ani în care și-a dezvoltat dragostea pentru prichindei muncind ca voluntar la un centru de zi din Bacău și alți 3 în care a lucrat ca educatoare în Londra, tânara a pornit pe cont propriu și spune despre grădinița pe care a deschis-o de curând că este o parte din viața ei, un loc de muncă unde este înconjurată de copiii pe care îi iubește atât de mult.

“Am lucrat cu mulți copii, de toate vârstele, și dintotdeauna mi-am dorit să deschid o grădiniță. Nu știu dacă visul meu s-ar fi împlinit și în România. În Marea Britanie șansele să îți îndeplinești visele sunt cu totul altele.”

Carmen este de trei ani la Londra. Până să-și deschidă grădinița ei, a lucrat la o altă grădiniță, ca educatoare. “După un timp mi-am dat seama că pot fi capabilă să am propria afacere în domeniu. Fondurile de care am avut nevoie pentru deschiderea grădiniței le-am obținut muncind din greu. Dar visul meu a devenit realitate. Am început de jos și cred că am ajuns acolo unde îmi doream. Sunt mulțumită că fac ceea ce îmi place”.

Este greu să deschizi o grădiniță în UK? “Nu este deloc greu, sistemul legislativ este permisiv. Cu siguranță este mult mai ușor decât în România. Aici însă este extem de greu să oferi credibilitate și să ai grijă de copii în mod responsabil. Regulile sunt altele și cu siguranță pretențiile sunt mult mai mari decât în țara noastră.”

Gradinița se numește Pinocchio și se află în Leytonstone, la cinci minute de stația de metrou. Programul de lucru al grădiniței este de luni până sâmbătă, de la 6 dimineața la 7 seara. Părinții trebuie să plătească 450 de lire pe lună sau 22,5 de lire pe zi dacă vor să își aducă copiii.

“Oferim trei mese pe zi, două gustări, jocuri distractive, activități educative școlare și extrașcolare, cursuri de limba engleză și română. Totul este la standarde înalte de calitate. Supravegherea copiilor este fără întrerupere, putem să îi asigurăm pe părinți, cu toată responsabilitatea, că micuții nu vor sta singuri nici măcar o clipă.”

“Avem personal calificat, oferim educație și dragoste copiilor. Aici copiii nu sunt maltratați și trăiesc într-un mediu plăcut familial. Părinții își pot aduce copiii la noi la gradiniță de la patru luni. Suntem conștienți că cei mai mulți dintre părinți lucrează foarte mult, ei au nevoie să știe că fiii lor sunt în siguranță și au unde să stea foarte multe ore în fiecare zi. Ne adaptăm programul în funcție de nevoile părinților”.

Carmen recunoaște că nu este deloc ușor să se împartă între familia ei și grădiniță. “Grădinița o închid la ora 19.00. Dar programul meu și al colegelor mele nu se oprește aici. După această oră ne apucăm de curățenie și să facem mâncare. Oferim meniuri din bucătăria tradițională românească. Mâncarea de la noi este întotdeauna proaspătă. Gătim în fiecare zi pentru ziua următoare. Ținem foarte mult la acest aspect. Copiii au nevoie de hrană proaspătă și sănătoasă.” Apoi, începând cu ora 21.00, poate să se gândească la viața personală.

“Sunt extrem de fericită că familia mea mă înțelege și îmi oferă sprijin. Eu nu am copii. Deocamdată prichindeii de la grădiniță sunt copiii mei. În viitor, atunci când voi avea copiii mei, sunt sigură că va fi loc suficient în sufletul meu pentru toți”.

Oana Grigore

 

Grădinița Pinochio

28 Connaught Road, E11 4AB,

Leytonstone

tel: 07570194947

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

3.900 de locuri de muncă sunt disponibile pentru români în UK

Finlanda s-a răzgândit în privința aderării României la Schengen