in

Un român din Marea Britanie s-a întors în România și a pornit de la zero. Acum are 200 de angajați și o frumoasă cifră de afaceri

S-a întors din Marea Britanie pentru a face afaceri în România. Și a pornit de la zero. Bogdan Ţermure, un ieşean reîntors acasă din Marea Britanie a creat o afacere în zona de delivery. Acum are 200 de angajaţi şi cifră de afaceri de 2,8 mil. lei.
>>> Povestea unui român care s-a întors după 9 ani în UK: ”Britanicii își prețuiesc enorm natura”

S-a întors din Marea Britanie pentru a face afaceri în România

Bogdan Ţermure a revenit în România, după ce a locuit în Marea Britanie mai mulți ani, împreună cu familia sa. Acasă a pus pe picioare o afacere de curierat, HIO, după un model pe care l-a văzut şi l-a testat în Marea Britanie.

„Am plecat în Marea Britanie pentru a îmi continua studiile, dar încet-încet, am devenit din avocat, doctor în livrat burgeri pentru că am luat o mică franciză de livrări la domiciliu.

După ce s-au născut copiii şi au crescut puţin, am decis să ne întoarcem în ţară şi să le arătăm românilor ce facem noi. Partea cu diaspora a fost un impuls.

În 2019, ne-am întors şi am început să punem în aplicare ce am învăţat în Marea Britanie. Începusem cu diverse restaurante care, în momentul acela, nu prea conştientizau de ce să venim noi să livrăm pentru ei. Cei mai mulţi spuneau că au deja livratorii lor. Încă nu concepeau acest model. Însă, uşor-uşor, am găsit persoane deschise care au înţeles că este mai bine să externalizeze partea de livrări. Acum avem peste 200 de angajaţi, iar în platforma HIO avem circa 340 de clienţi înregistraţi”, a povestit Bogdan Ţermure pentru Ziarul Financiar..

„Întoarcerea în ţară a fost un pariu câştigător”

S-a întors din Marea Britanie pentru a face afaceri în România – Primii clienţi, îşi aminteşte acesta, au fost familia şi prietenii, însă la scurt timp, businessul a început să crească şi a devenit mai rapid decât se aştepta lider de piaţă pe zona de delivery.

Cea mai mare provocare, susţine antreprenorul, a fost să acopere toate oraşele. „Suntem în şapte oraşe din zona Moldovei şi în prezent sunt în proces de deschidere şi în alte oraşe mari, printre care şi Bucureştiul.”

În 2021, businessul a crescut cu circa 10% faţă de 2020 şi a ajuns la afaceri de 2,8 mil. lei.

Bogdan Ţermure consideră că pandemia a fost un avantaj pentru businessul său, a reuşit să crească în doi ani cât ar fi trebuit să crească în 5-7 ani.

„Întoarcerea în ţară a fost un pariu câştigător. Am fost foarte mândru când am văzut aceste rezultate într-un timp atât de scurt. Cred că am reuşit să punem în aplicare ce am învăţat în Marea Britanie. Orice ai vrea să faci şi să începi în România acum, dacă faci cum trebuie şi te dedici în totalitate, poţi reuşi.”
>>> Salarii de Marea Britanie, la Brașov. Un român s-a întors în țară pe aceeași bani

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4.2]

Prețurile caselor din Marea Britanie

Prețurile caselor din Marea Britanie scad pentru a patra lună consecutiv, cea mai lungă perioadă din 2008

nascut într-un avion

O româncă a născut un băieţel într-un avion ce călătorea pe ruta Marea Britanie-România, aterizare de urgență la Praga