in

Salarii de Marea Britanie, la Brașov. Un român s-a întors în țară pe aceeași bani

Salarii de Marea Britanie, la ferme din Brașov. Un român s-a întors în țară pe aceeași bani

Un român care lucra la o fermă din Marea Britanie s-a întors în țară și s-a angajat la una din Brașov pe același salariu.

Lipsa forței de muncă din agricultură este în continuare una dintre cele mai mari provocări ale fermierilor, însă poate fi rezolvată prin creșterea performanței economice din fermele naționale, astfel încât să nu mai existe tentația ca lucrătorii să emigreze spre vestul Europei.

Aceasta a fost una dintre concluziile ediției din 11 aprilie a emisiunii ZF Agropower, potrivit bzb.ro.

„Dacă într-o fermă în care nu am performanță economică nu-mi permit să dau 1.500 de euro la un muncitor, la un șef de fermă, nu-l voi avea pe cel mai bun. Dacă România ar avea toate fermele performante, românii care pleacă în vestul Europei ar sta să lucreze acasă, cu condiția să fie plătiți la fel”, a declarat Aurel Blaj, președintele cooperativei agricole Bio Carpathia, formată din peste 20 de fermieri din județul Brașov.

Salariul minim din Regatul Unit crește de la 1 aprilie. Cât este OBLIGATAORIU să câștigi ca angajat în Marea Britanie

„Români care lucrau în ferme din Marea Britanie s-au întors la noi. De exemplu, cineva se ocupa de gestionarea unei ferme acolo și era plătit cu 1.200 de lire și s-a întors pe același salariu în România, dar asta pentru că proprietarul fermei vinde lapte bio la preț corect și își permite să dea acest salariu“, a afirmat Blaj.

Beneficiile păstrării forței de muncă se duc spre întreaga comunitate și la fiecare palier, de la fermieri la autorități locale, județene și naționale ar trebui să fie proiecte de păstrare a oamenilor în țară, consideră Dacian Badea, președintele consiliului de administrație şi director comercial la cooperativa agricolă Fermele Ecologice Silvania.


…Salarii de Marea Britanie, la Brașov, un român s-a întors în țară pe aceeași bani…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.6]

ambarmovici jersey

Roman Abramovici, active de miliarde de lire sterline, înghețate în Insula Jersey

Un tânăr ieșean a ajuns artist în Londra: „Este nevoie de foarte multă muncă și dedicație”