in

Iohannis este îngrijorat cu privire la cetăţenii români care trăiesc în Marea Britanie, arătându-se preocupat de viitorul lor acolo

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, unde s-a discutat și despre acordul de ieșire a Marii Britanii din UE.

Iohannis a declarat că România îşi doreşte un acord între Uniunea Europeană şi Regatul Unit, un acord foarte important atât pentru românii care trăiesc în Regat, cât şi pentru firmele româneşti care fac afaceri cu această ţară.

Noi ne dorim un acord, este necesar, este calea cea mai bună pentru a garanta un parteneriat solid între Uniunea Europeană şi Regatul Unit pentru mulţi ani de acum încolo şi este foarte important şi pentru cetăţenii noştri care trăiesc în Regatul Unit, dar şi pentru firmele noastre care fac afaceri cu Regatul Unit”, a declarat Iohannis la Bruxelles.

Tototdată preşedintele Iohannis a arătat că este îngrijorat cu privire la cetăţenii români care trăiesc în Marea Britanie, arătându-se preocupat de viitorul lor acolo.

Iohannis a arătat că negocierea acordului UE cu Regatul Unit nu a făcut progrese suficiente şi a subliniat necesitatea accelerării negocierilor

„Chiar acum am finalizat aprobarea concluziilor pe Brexit şi aici lucrurile sunt încă destul de complicate. După părerea noastră, negocierea acordului cu Regatul Unit nu a făcut progrese suficiente, este nevoie de accelerarea negocierilor şi este evident că noi, Uniunea, continuăm pe calea începută, rămânem uniţi, ştim ce dorim, dar, în acelaşi timp, ştim şi că noi ne dorim un acord cu Regatul Unit. Echipa de negociere a primit încurajări din partea noastră să continue, mai sunt puţine săptămâni până la finalul anului, când aceste negocieri trebuie să fie finalizate”, a mai spus preşedintele  Iohannis.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Rusia răspândește FAKE NEWS despre vaccinul britanic: Vă transformă în MAIMUȚE!

Panică printre românii care și-au luat mașini din Marea Britanie. De la 1 ianuarie 2021 nu mai pot fi înmatriculate