in

Ionuţ Pruteanu: Trebuie să luptăm cu prejudecăţileIonuţ Pruteanu (33 de ani) a renunţat la afacerea pe care o avea în România în favoarea celei din Marea Britanie. Decorations UK a fost deschisă în ianuarie 2011 şi are ca obiect de activitate decoraţiunile pentru nunţi şi botezuri. Spune că e greu să porneşti de la zero dacă eşti străin, şi ca român ai de înfruntat în plus multe prejudecăţi.

“Am avut şi acasă, în România, o firmă de decoraţiuni, dar trebuia să mă împart între România şi UK. Soţia era aici la muncă aşa că am decis să mă mut definitiv în UK în 2009. Ajuns aici am încercat mai multe joburi şi văzând că şi aici se fac nunţi şi botezuri ca acasă, am decis să fac ceea ce am facut şi în ţară, adică decoraţiuni pentru nunţi şi botezuri.

Am deschis această afacere în luna ianuarie 2011. La început a fost mai greu, pentru că nimeni nu ne ştia şi nu se ştia prin urmare ce servicii putem oferi şi la ce calitate. Nu am renunţat şi pe parcurs lucrurile au început să intre pe făgaşul normal, să fim cunoscuţi şi să fim solicitaţi pentru diferite evenimente. Acum ne putem lăuda cu un număr mare de clienţi, toţi mulţumiti, şi cu alţi viitori clienţi care aşteaptă să le oferim serviciile noastre”.

Ionuţ ştie că nu este uşor să stai departe de cei dragi pe care i-ai lăsat în România şi mai ştie că, odată ajuns în această ţară, nu înseamnă că deja eşti bine, că nimic rău nu se mai poate întâmpla. Pentru că în afaceri totul este posibil.

“Ceea ce mulţi nu înţeleg este faptul că într-o ţară străină, indiferent care, când ajungi, porneşti de la zero, şi nu ştiu dacă este chiar uşor ţinând cont şi de uşile care ţi se închid doar pentru faptul că eşti român. A fi străin într-o ţară pe care nu o cunoşti nu este uşor, iar acum să fii român într-o ţară straină este total altfel faţă de cum este pentru alte naţii.

Noi trebuie să luptăm mai mult cu prejudecăţile, cu numele pe care din păcate ni l-am făcut. Dar cred, în acelaşi timp, că este normal să fie mai greu la început, indiferent de ce fel de început este vorba, şi mai cred că, pe parcurs, când reuşeşti să te integrezi în sistem, totul este mai uşor, iar lucrurile încep să meargă.

Prin urmare departe de casă, într-un sistem total diferit faţă de cel românesc, într-o viaţă pe care o iei de la capăt, sunt şi momente grele dar şi momente frumoase. Cu toate astea nu regret că m-am născut în România şi în fiecare zi îmi este dor de casă”.

Botez de vis

“Clienţii apelează la serviciile noastre în general pentru a schimba înfăţisarea restaurantului sau locului în care se desfăşoară evenimentul. în zilele noastre totţi vor să aibă o nuntă sau botez de vis, vor ca totul să fie asortat, să arate cât mai bine. Sunt tot felul de detalii la care doar cineva specializat se poate gândi pentru că atunci când tu eşti implicat în eveniment, nu poţi să te gândeşti la tot, la fiecare aspect în parte.

Aceste decoraţiuni schimbă total înfăţisarea restaurantului şi dau o rază de frumuseţe locului respectiv. Cred că în astfel de momente trebuie să laşi pe alţii să se ocupe de aranjamente, iar tu, ca viitor mire sau părinte al copilului botezat, trebuie să te bucuri de momentul la care participi, să te simţi bine. Clienţii pot alege din catalogul nostru ce cred ei că li se potriveşte mai bine şi de restul ne ocupăm noi.”

Iată în detaliu oferta lui Ionuţ Pruteanu: “Prin Decorations UK oferim servicii complete pentru decorarea oricărui spaţiu, începând cu arcada de la intrare, covor roşu, masa de şampanie, masa de prezidiu, mesele invitaţilor, vaze de sticlă sau standuri cu fructiere şi lumânări, drapaj cu perdea de lumini, aranjamente florale, servetele, mărturii, tot ceea ce trebuie astfel încât evenimentul să iasă aşa cum clienţii noştri au visat. În plus ne putem adapta la orice dorinţă sau idee, putem veni cu soluţii la care clienţii noştri nu s-au gândit.”

O dată în viaţă

“Lucrăm pentru toata lumea şi nu facem diferenţe, vrem să îi vedem fericiţi pe toţi pentru că aceste evenimente nu se repetă la fiecare lună, se întâmplă poate odată în viaţă (valabil pentru nunţi). Pentru ca acest eveniment să rămână de neuitat, facem tot posibilul ca nimeni să nu plece dezamăgit. Cred că cel mai important lucru în această afacere şi pentru a avea o continuitate este să mulţumeşti clientul atât din punct de vedere financiar, cât şi din punctul de vedere a decorării sălii. Pentru că la astfel de evenimente şi bugetul contează, aproape nimeni nu are de cheltuit oricât este nevoie. Clienţii se reîntorc cu mare plăcere atunci când pleacă mulţumiţi sau poţi fi recomandat cu aceeaşi plăcere pentru alte evenimente”.

Românul este inventiv, adică exact cum trebuie să fii în această profesie. “Suntem o echipă formată din personal românesc 100%. Şi dacă pe viitor va fi nevoie de şi mai mult personal, voi opta tot pentru români. Românul este inventiv, adică este exact cum trebuie să fi în această meserie. Nicio nuntă nu este la fel, la nici un botez nu se vor aceleaşi decoraţiuni. Noi trebuie să avem mereu idei noi, să reuşim să îndeplinim toate dorinţele clienţilor. Doar aşa şi noi şi clienţii vom fi mulţumiţi”. Oana Grigore

 

Decorations UK

www.decorationsuk.cabanova.com

facebook: Decorationsuk London

tel: 0797 961 4147

[email protected]

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Protest secuiesc la Londra

Românii şi bulgarii trebuie să utilizeze noi formulare pentru solicitarea autorizaţiei de muncă