in

Londra: FC România, salvată de la desființare de un investitor român din Wembley. Cât a investit în echipa românilor din Anglia

Un om de afaceri român a sărit în ajutorul echipei FC România, și a semnat unul dintre cele mai mari contracte de sponsorizare din liga unde joacă fotbaliștii români.

Omul de afaceri și antreprenorul român din Wembley, Ștefan Voloseniuc, a hotărât să intervină după ce a descoperit o postare pe o rețea socială făcută de la fondatorul și managerul clubului FC România, Ionuț Vintilă. Aceasta scria că echipa este în pragul desființării, după 14 ani, din cauza lipsei sponsorilor și a sprijinului pentru proiect, scrie thenonleaguefootballpaper.com.

FC România a înregistrat o pierdere completă a veniturilor și a sponsorizării, datorită crizei provocate de coronavirus, înainte ca firma de construcții civile a lui Voloseniuc, SF Stefan, să vină cu un ajutor în valoare de 750.000 de lire sterline, pentru următoarele cinci sezoane.

Fondată în 2006, pentru a reuni muncitori români iubitori de fotbal, FC România a reușit să străbată un drum destul de bun în ligile de amatori, și semi-profesioniști din Anglia, ajungând să joace chiar și în FA Cup.

Voloseniuc, originar din România, s-a mutat în Marea Britanie în 2007 și deține acum una dintre cele mai mari și de succes companii de construcții civile din Londra și sud-estul Angliei.

F.C. România, la un pas de colaps. Ionuț Vintilă: „Există șanse să ne desființăm”

„La fel ca mulți români din Marea Britanie, știam despre club și știam că ar fi îngrozitor pentru echipă , jucătorii și suporterii lor locali dacă ar fi fost nevoiți să se închidă din cauza unei situații care este complet în afara controlului lor”, a declarat omul de afaceri român.

„Când am vorbit cu Ionuț, am fost profund impresionat să aud cum și-a dedicat viața FC România și cum a oferit o șansă atât de multor români să joace fotbal la un nivel competitiv, în Anglia”, a mai spus Voloseniuc.

„Sunt enorm de fericit că prin sponsorizarea FC România pentru următoarele cinci sezoane reușim să readucem ceva în comunitatea românească, mai ales că SF Stefan a fost fondată și a crescut în Nordul Londrei, unde locuiesc acum mulți din diaspora românească”, a mai precizat sponsorul FC România.

Ionuț Vintilă este acum bucuros că viitorul clubului său este asigurat. „Acest lucru este mai bun decât orice mi-aș fi putut imagina”, a spus el. „A fost o situație foarte rea de a pierde tot ceea ce am obținut în ultimii 14 ani, dar la câteva zile după ce am vorbit cu Ștefan, acordul a fost încheiat”, a mai spus managerul FC România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie: Masca de unică folosință, OBLIGATORIE în frizerii și saloane de coafură

Raport UE: România are cea mai mare rată de decese COVID-19 din Europa. Cazurile noi, de 4 ori mai multe față de media UE