in

F.C. România, la un pas de colaps. Ionuț Vintilă: „Există șanse să ne desființăm”

FC România, Liga 8 din Anglia, este la un pas să se desființeze. Potrivit ProSport, echipa are probleme pe plan financiar, iar fondurile pe care le are la dispoziție vor ajuta formația să termine actualul sezon. Dacă reprezentanții echipei nu vor obține sprijin, echipa va dispărea.

Într-un interviu acordat pentru ProSport, Ionuț Vintilă, fondatorul și antrenorul FC România spune că a apelat la toate pârghiile legale pentru obținerea unui mic ajutor economic. Până acum, nimic. A încercat la sute de firme din România și din Anglia, dar s-a lovit de refuzuri sau de ignoranță.

Din nefericire, situația financiară, în momentul  de față, nu este prea bună. De altfel, nu a fost niciodată. An de an ne-am chinuit să facem rost de buget, de la jucători, de la prietenii apropiați echipei prin diferite sume de sponsorizare… doar să reușim să participăm în sezonul respectiv … Se pare că odată cu ultima promovare costurile sunt tot mai mari, iar nouă ne este tot mai greu să existăm”, a declarat patronul echipei pentru ProSport.

Vintilă mai spune că la nivelul la care este acum echipa managerii și jucătorii sunt plătiți cu până la 1.000 de lire pe săptămână, ceea ce nu este posibil în cazul FC România.

„Nouă ne este foarte greu să ținem pasul cu ei, pentru că la noi nu sunt plătiți din cauza situației pe care o avem. Bugetul este strict pentru chiria terenului şi participarea în competiție”, spune acesta.

„Există șanse să ne desființăm din cauza bugetului”, a mai menționat Vintilă.

Fondatorul FC România mai spune că a încercat, de-a lungul timpului, să obțină sprijinul de la 18oameni potenți financiar, însă a fost refuzat politicos. Numai în ultima lună, spune el, a contactat peste 200 de firme din România și din Anglia, cu nume importante, dar a primit același refuz sau pur și simplu a fost ignorat.

Ionuț Vintilă a apelat, în ultimă instanță, la Ambasada României din Londra, de unde deocamdată așteaptă un răspuns.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Unul dintre principalii suspecți în cazul canotorului român ucis la Londra de Revelion a fost arestat pe Aeroportul Gatwick

Președintele Iohannis, îngrijorat de Brexit: „Lucrurile au devenit mai complicate decât ne așteptam”