Marea Britanie: Masca de unică folosință, OBLIGATORIE în frizerii și saloane de coafură

Din 14 august, toți cei care lucrează în domenii care necesită „contactul strâns” cu clienții – cum ar fi frizeriile, saloanele de coafură, saloanele de unghii, saloanele de înfrumusețare, cele de masaj și tatuaje – trebuie să poarte o mască de tip „2” de unică folosință, pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Potrivit The Mirror, care citează reprezentanți ai Guvernului britanic, frizerii din Anglia au primit ordin să poarte măști chirurgicale pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

În același timp, saloanele de înfrumusețare au primit, în sfârșit, undă verde pentru a relua serviciile „cu risc ridicat”, cum ar fi sprâncenele și tratamentele faciale, de mâine, 15 august.

Premierul Boris Johnson a decis relaxarea restricțiilor, la mai bine de trei săptămâni după ce experții săi au spus că purtarea unei „viziere” din plastic nu este suficientă pentru a opri răspândirea Covid-19.

Singurul lucru obligatoriu care trebuie purtat de cei care lucrează în saloanele de coafură, începând cu  4 iulie, a fost viziera pentru față.

Anglia: 29.000 de pasageri nu aveau mască de protecție pe mijloacele de transport. Doar 13 au fost sancționați

Pe 22 iulie, Grupul Științific Consultativ pentru Situații de Urgență (SAGE) a precizat că vizierele din plastic „sunt puțin probabil un control eficient pentru transmisia virusului”.

SAGE a adăugat: „Recomandăm să se consolideze îndrumările pentru saloanele de coafură și frizeriile din Marea Britanie pentru a include purtarea de măști de protecție.”

Ghidul a fost actualizat, iar de acum oricine lucrează în „domenii care necesită un contact strâns” trebuie să poarte o mască chirurgicală de „tip II”.

Fiecare mască trebuie purtată o singură dată și apoi aruncată „în mod ideal într-o pungă fără atingere și cu auto-închidere”.

Masca va trebui purtată alături de viziera deja obligatorie: „Măștile de față de tip II vor oferi o barieră fizică pentru a minimiza contaminarea gurii și nasului atunci când sunt utilizate corect. Asigurați-vă că sunteți hidratat înainte de a pune o mască.”

Guvernul a anunțat că modificarea legislației a fost făcută „luându-se în considerare noile dovezi furnizate de SAGE și în urma consultării cu cei din industrie”.

Regiunea Campania a trecut la amendarea celor care nu poartă mască: primele amenzi, de 1.000 de euro, au fost aplicate de sâmbătă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Irlanda de Nord: Româncă de 32 de ani ucisă de coronavirus. Tatăl își strigă durerea: „Fiica noastră a trecut la îngeri, ucisă de acest mizerabil virus”

Londra: FC România, salvată de la desființare de un investitor român din Wembley. Cât a investit în echipa românilor din Anglia