in

Ludovic Orban: Cetăţenii români care sunt astăzi în Marea Britanie au drepturile garantate

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi, 8 ianuarie, că cetăţenii români care sunt astăzi în Marea Britanie au drepturile garantate.

“Pentru românii care sunt astăzi în Marea Britanie, practic, drepturile lor sunt garantate, sunt prevederi în acord care le garantează drepturile.

Pentru cetăţenii europeni care urmează să se ducă în Marea Britanie după realizarea Brexitului încă nu există o reglementare, ea va face obiectul discuţiilor ulterioare părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie.

Deocamdată suntem în faza în care acordul este supus dezbaterii şi aprobării Parlamentului European, Parlamentului britanic”, a spus Orban într-o conferinţă de presă la Reprezentanţa permanentă a României pe lângă UE, potrivit Agerpres.

El a adăugat că după ratificarea acordului vor fi demarate discuţii privitoare la acordurile ulterioare cu privire la relaţia dintre UE şi Marea Britanie, iar aceste acorduri vor cuprinde şi eventuale prevederi legate de cetăţenii europeni care ar urma să meargă în Marea Britanie.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Atenție cu cine călătoriți în Londra! Un șofer Uber și-a expus organele genitale și i-a cerut unei pasagere să i le atingă

Prețurile înmormântărilor au luat-o razna în Marea Britanie. La Londra ai nevoie de 10.000 de lire sterline