in

Magazin românesc incendiat în estul Angliei. Posibil atac rasist

Un magazin românesc din Nortwich, regiunea Norfolk, din estul Angliei, a fost incendiat vineri, 8 iulie. Se pare că este vorba despre un nou atac rasist, focul fiind pus intenționat, potrivit primelor estimări ale pompierilor.

Motivul este încă neclar, scrie Eastern Daily Press, însă este posibil să fie vorba despre un atac rasist îndreptat împotriva proprietarilor magazinului.

„Magazinul nostru a fost incendiat. Pe cutia postala a fost aruncat in interiorul magazinului ceva inflamabil. Mai multe detalii, dupa raportul politiei si al pompierilor. Dupa spusele politiei, la prima vedere pare a fi vorba de un atac rasist”, se arată pe pagina de Facebook a magazinului românesc.

Un alt atac a avut loc în Plymouth, asupra locuinței unei familii de polonezi. Aceștia au primit o scrisoare anonimă în care se arăta: „Plecați în țara voastră nenorocită. Familia voastră va fi următoarea”.
 

 

La scurt timp, cineva a dat foc unei magazii din spatele casei. Polonezii din Plymouth spun că atacurile s-au întețit după referendum, se aud din ce în ce mai des comentarii precum „plecați înapoi în țara voastră”. Oamenilor le este frică să mai vorbească poloneza pe stradă, spun ei.

Europarlamentarii PSD: Iohannis să prezinte un plan pentru românii din Marea Britanie

Amnesty International despre atacurile rasiste din Marea Britanie: S-A DEPĂŞIT LIMITA!

ONU avertizează Marea Britanie: „Opriți atacurile rasiste!”

Atac rasist fără precedent într-un magazin românesc: „După referendum veți închide de tot și veți pleca în țara voastră”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Calamari umpluţi

Spice Girls, reuniune în 2017. Grupul pregăteşte un concert de senzaţie în Hyde Park