in

Medic din Anglia, a vrut să doneze plasmă cu anticorpi Covid în România. Ce-a pățit este halucinant

Un medic din Anglia, venit în țară, a vrut să sprijine sistemul de sănătate din România, donând plasmă cu anticorpi Covid. Dar birocrația l-a făcut să renunțe.

Iată ce a povestit medicul pentru Libertatea:

„Am venit în concediu acasă și știind că am anticorpi pentru COVID am dorit să donez. Este un reflex pe care l-am dobândit în timpul studenției și al primilor ani de profesie, când mergeam des să donez sânge.

Ar trebui să fie simplu, eu donez, iar centrul să testeze și să proceseze probele recoltate să vadă dacă sunt bun sau nu.

Am mers la Centrul de Transfuzii din Baia Mare și mi-au cerut să prezint o mulțime de hârtii. Două teste PCR negative, radiografie pulmonară, trimitere de la medicul de familie, recomandare de la medicul infecționist. Este total descurajant. Eu vreau să donez plasma cu care poate fi salvată viața unui om. Când m-am infectat, virusul nu mi-a cerut hârtii și aprobări ori recomandări de la medici!

Eu sunt medic în Marea Britanie și acolo a fost o mare nebunie în primăvară. Aproape toate cadrele ne-am infectat. NHS, echivalentul Ministerului Sănătății în România, ne-a testat pe toți, nu a plătit nimeni nimic și așa am aflat că am anticorpi, că am făcut boala.


Mi-am propus să donez plasmă cu anticorpi pentru COVID în România, pentru semenii mei, dar mi-a fost imposibil. Aici, numai cele două teste PCR costă peste 100 de euro, iar pentru un simplu român sunt bani mulți. Pe mine nu prețul testelor m-a descurajat, dar dacă puteam să le fac acolo, la centru, și nu să mă pună pe drumuri, ar fi fost perfect. Iar restul de hârtii pe care mi le-au cerut sunt aberații…»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din diaspora, în vacanță pe litoral, sunt invitați la concert: „Sunset Sea-mphony” se întoarce în Constanța!

Interlopul Emi Pian, liderul clanului Duduianu, a murit după ce a fost rănit în timpul unui conflict în București