in

Mesajul Amabasadorului Jinga către nemulţumiţiDragi forumişti,

Am urmărit cu interes dialogul purtat între membrii Forumului “ROMANi ONLiNE”, care au schimbat mesaje înainte şi după întâlnirea pe care am avut-o cu o parte dintre aceştia, la 17.09.2011, la Secţia consulară. Cred că este un exerciţiu pozitiv şi că trebuie să privim nu numai forma pe care au luat-o uneori cuvintele ci, mai ales, intenţiile oamenilor care au dorit să-şi spună părerea în mod constructiv.

Doresc, de aceea, să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în dialog, care au venit să ne întâlnească şi să discutăm concret, la faţa locului şi, nu în ultimul rând, celor care au lansat subiectul în discuţie.

Colegii mei au oferit, într-o zi liberă de sâmbătă, disponibilitate maximă pentru cei care au avut curiozitatea să vadă Secţia consulară a Ambasadei şi dorinţa de a primi răspunsuri directe, la întrebări legitime. Ne-am fi dorit o participare mai largă din partea dumneavoastră.

Am mobilizat întregul personal al Secţiei consulare pentru că am vrut să ştiţi că, dincolo de răspunsurile cu caracter tehnic şi de informaţiile furnizate cu privire la cadrul legal ce reglementează organizarea şi compartimentarea misiunii, procedurile de lucru, formularele utilizate şi taxele încasate, aveţi drept interlocutori o echipă de oameni tineri, profesionişti şi dedicaţi meseriei lor.

Vara aceasta ei au depus tot efortul omeneşte posibil pentru ca toţi românii care s-au adresat pentru servicii consulare – majoritatea covârşitoare în regim de urgenţă – să poata merge în concediu acasă, în România, în principal aceasta fiind cerinţa celor care au vizitat Secţia consulară. Echipa Secţiei consulare merită şi are nevoie de respectul şi sprijinul dumneavoastră, pentru a-şi putea desfăşura activitatea cât mai eficient posibil, în serviciul comunităţii româneşti din Marea Britanie.

Rămânem şi pe viitor, în limitele pe care ni le permite legea, deschişi propunerilor şi iniţiativelor care ar putea conduce la o mai bună înţelegere a mecanismelor de prestare a serviciilor consulare şi la îmbunătăţirea reală a calităţii acestora.

Am pregătit şi o serie de informaţii pe care administratorul site-ului “ROMANi ONLiNE” s-a oferit să le prezinte celor care vor solicita servicii consulare: sfaturi utile, link-uri către principalele autorităţi cu care Secţia consulară/ Ministerul Afacerilor Externe cooperează.

Vom continua practica deja instituită ca un reprezentant al Secţiei consulare să se deplaseze pentru a presta servicii consulare în cadrul comunităţilor aflate la distanţă mare de Londra. La finalizarea propunerilor, va fi făcut public un calendar al deplasărilor.

Încercăm ca problemele cu care se confruntă cetăţenii români în Marea Britanie, care implică asistenţă şi servicii consulare, să fie cât mai bine rezolvate, inclusiv sub raportul timpului de aşteptare, cu respectarea tuturor normelor legale.

Cu toţii ne dorim servicii consulare cât mai bune şi sunt convins că împreună vom putea face acest lucru.

 

Cu cele mai bune gânduri,

Dr. Ion Jinga

Ambasadorul României în Marea Britanie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ponta: “Desfiinţaţi restricţiile”

Londra şi Parisul cer reducerea subvenţiilor către România