in

Noua vedetă de la Wimbledon se numește Emma Raducanu, are 18 ani și este pe jumătate româncă. Povestea impresionantă a tinerei care se antrena în fața casei

Noua vedetă de la Wimbledon se numește Emma Raducanu, are 18 ani și este pe jumătate româncă.

Emma s-a născut în Toronto, Canada, și s-a mutat cu familia în Londra când avea 2 ani. Tatăl său este român, iar mama este chinezoaică.

emma raducanu

Cu aspectul ei de Hollywood și cu încredere în sine, s-ar crede că Emma a ajuns la Wimbledon de la o academie de tenis din Florida, scrie Daily Mail.

Dar adolescenta care a cucerit publicul de la Wimbledon joi seară (1 iulie) este de fapt o tânără din Bromley, un cartier din sud-estul Londrei, care – în urmă cu doar câteva săptămâni – își dădea bacalaureatul.

Vecinii săi spun că au fost surprinși când a văzut-o pe Emma Raducanu la Wimbledon, pentru că nu cu mult timp în urmă asistau la antrenamentele pe care tânăra le făcea în fața casei, cu tatăl ei.

Pensionarul Dave Moore, în vârstă de 74 de ani, o vedea pe Emma Raducanu antrenându-se regulat pe stradă, în fața casei: „Era, practic, acolo în fiecare zi când era soare.”


„Știam că este destul de bună pentru că obișnuia să joace pentru Anglia la juniori, dar abia aseară am văzut-o la televizor”, a spus vecinul familiei Raducanu.

O altă vecină, Chidera Pius, în vârstă de 18 ani, a fost, de asemenea, surprinsă: „Știam că obișnuia să se antreneze mult – mai ales în lockdown – dar nu știam că merge la Wimbledon.”

Emma Raducanu va păși azi, 3 iulie, pentru a treia oară pe iarba din sudul Londrei, fiind și ultima sportivă din Marea Britanie care a mai rămas în turneul de simplu.

Tatăl Emmei, născut în România, dar care poartă numele englezesc Ian, a declarat pentru Daily Mail că a fost uimit de performanța fiicei sale.

Este numărul 338 mondial și era o necunoscută înainte de a juca, joi, cu finalista de la French Open din 2019, Marketa Vondrousova.

„Sunt mândru de ea”, spune el. „Există o mulțime de oameni care o ajută să treacă prin asta. Este un efort mare, de echipă. Concurezi împotriva unor oameni foarte buni. Este un sport foarte serios”, a spus Ian Raducanu.

Într-un interviu de anul trecut, Emma spunea: „Părinții mei au cu siguranță așteptări mari. În orice, nu doar în tenis. Trebuie să fiu cea mai bună, să fac tot ce pot.”

Simona Halep nu mai participă la turneul de la Wimbledon: „Cu mare tristețe îmi anunț retragerea”

„Am standarde înalte. Asta m-a ajutat să ajung acolo unde sunt în ceea ce privește tenisul și, de asemenea, în ceea ce privește rezultatele școlare ”, a mai spus Emma Raducanu.

Tânăra mai spune că vizitează în mod regulat casa natală a tatălui ei din București, unde îi place să servească din bucatele gătite de bunica sa.

Tatăl ei a dus-o la multe sporturi, de când era mică. A practicat de la o vârstă fragedă balet, călărie, înot, dans, baschet, schi, golf, karting – precum și tenis.

„Pentru mine, educația este un lucru grozav, pentru că mi-ar plăcea să-mi păstrez mintea ocupată, să am provocări în toate aspectele. Este o opțiune excelentă în cazul unei accidentări sau dacă tenisul nu funcționează”, a mai declarat Emma.

A început să-și perfecționeze serios abilitățile cu antrenorii de la Bromley Tennis Center, de la vârsta de zece ani.

Managerul principal, Tom Defrates, a declarat că este una dintre cele mai calificate jucătoare pe care clubul le văzuse vreodată și obișnuia să se antreneze și cinci ore pe zi.

La 16 ani, a părăsit centrul pentru a se antrena la centrul național al Asociației Lawn Tennis Association din Roehampton, în sud-vestul Londrei.

Unul dintre primii care au felicitat-o pentru performanța de la Wimbledon ​​a fost Sir Andy Murray, care a îndrumat-o.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 10 In medie: 4.7]

Noua statuie a Prințesei Diana, desființată de critici: „O prostie fără spirit”. „O bucată de kitsch cu tentă sovietică”

declarația de Tax Return

Ce este declarația de Tax Return? De ce este necesară? Cine trebuie să completeze o astfel de declarație?