in

Racola tinere din România pentru a se prostitua în Anglia. Cum le păcălea pe fete interlopul Valter, fratele lui Cosmos Tănase

Interlopul Valter Pășniceanu, Interlopul Valter Pășniceanu, fratele lui Cosmos Tănase, racola tinere din mai multe orașe din România, pe care le păcălea pentru a le duce în Anglia și a le forța să se prostitueze, arată rechizitoriul procurorilor.

În 2016, Valter Pășniceanu a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru proxenetism, fiind eliberat în urmă cu câteva luni. În luna mai a acestui an, el a fost ridicat de către polițiștii BCCO și procurii DIICOT din Iași, în urma a două percheziții la domiciliu.

Potrivit rechizitoriului, începând cu anul 2014, Pășniceanu s-a ocupat cu recrutarea, fie direct, fie prin interpuși, a mai multor tinere pe care le-a determinat să practice prostituția în Marea Britanie. Acestea erau păcălite fie în legătură cu activitatea pe care urmau să o desfășoare, fie în legătură cu banii pe care urmau să-i primească.

Victimele erau cazate inițial în locuințe din Iași, Brăila și Constanța, ulterior fiind transportate în Londra, unde erau cazate în locuințe închiriate. Fetele erau determinate să se prostitueze folosindu-se violența, amenințările sau șantajul, spun procurorii.

Român acuzat de proxenetism în Belfast se laudă că a desfigurat o femeie în bătaie: „Trăiesc ca un lord…”

Suspecții postau anunțuri pe mai multe site-uri de profil, o singură victimă reușind să facă zilnic din practicarea prostituției sume cuprinse între 500 și 1.500 de lire sterline, bani însușiți aproape în totalitate de către proxeneți.

Victimele erau cazate în locuințe închiriate

„Tinerele ar fi fost recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care ar fi urmat să o desfășoare în Marea Britanie sau cu privire la remunerația pe care ar fi urmat să o primească. Victimele ar fi fost cazate inițial în locuințe din Iași, Brăila și Constanța, iar, ulterior, ar fi fost transportate în capitala Marii Britanii, unde ar fi fost cazate în locuințe închiriate“, au precizat anchetatorii.

Potrivit rechizitoriului, unul dintre suspecți avea rolul de lider, în Marea Britanie deținând controlul asupra a cinci imobile închiriate în zone centrale ale Londrei, unde ar fi fost exploatate mai multe victime. Cel de-al doilea suspect se ocupa de supravegherea victimelor exploatate sexual, comunica cu clienții care apelau numerele de telefon postate pe site-urile de profil, ținea evidența și colecta toate sumele de bani obținute din prostituție, arată anchetatorii.

Odată ajunse în Anglia, tinerele erau obligate să facă poze pentru paginile de escorte de pe Internet.

Autoritățile din România au colaborat cu cele britanice pentru prinderea traficanților.

Dosarul a fost trimis în instanță, iar Valter, fratele lui Cosmos Tănase ar putea primi ani buni de pușcărie.


…Racola tinere din România pentru a se prostitua în Anglia. Cum le păcălea pe fete interlopul Valter, fratele lui Cosmos Tănase…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 12 In medie: 4.2]

Deficitul de șoferi continuă să creeze probleme. Brexitul și pandemia îi lasă pe britanici fără mobilă, mâncare caldă și legume

Deficitul de șoferi continuă să creeze probleme. Brexitul și pandemia îi lasă pe britanici fără mobilă, mâncare caldă și legume

Gigantul Amazon, vânzări de peste 20 miliarde de lire sterline în UK. Ce impozite a plătit statului britanic

Gigantul Amazon, vânzări de peste 20 miliarde de lire sterline în UK. Ce impozite a plătit statului britanic