in

Români de success la LondraIulian, Carmen şi Edu sunt trei tineri designeri, deşi i-am putea numi şi inventatori. Cei trei au plecat din Bucuresti în 2008, după ce Iulian şi Carmen au câştigat un concurs de antreprenoriat. Cu banii primiţi, au decis să renunţe la studii şi să se mute din ţară, pentru a-şi îndeplini visele. S-au îndreptat către Marea Britanie şi s-au înscris la facultate, unde au folosit banii câştigaţi la concursul de antreprenoriat pentru a-şi plăti taxele de studiu. Apoi s-au pus pe carte şi au obţinut burse de studiu, din care au reuşit să îşi acopere cheltuielile de subzistenţă.

Restul banilor au venit din proiecte de design, puse la cale în timpul facultăţii. Carmen a început cu un proiect de îmbunătăţire a aparatelor auditive pentru care a primit oferte de la firmele de profil, Iulian a conceput vagoane pentru o companie de trenuri, iar Edu o staţie spaţială pentru NASA. Când a venit timpul pentru stagiile de practică, toţi trei au primit oferte din Italia.

S-au întors apoi la Londra, unde şi-au continuat iniţiativele creative.

La 25 de ani, Iulian se află deja pe culmile succesului datorită invenţiei sale cu totul speciale: farfuria inteligentă, creată cu ajutorul tehnologiei de scanare din aeroporturi: odată aşezate ingredientele în farfurie, aceasta le poate spune utilizatorilor dacă se potrivesc între ele, înainte de a se apuca de gătit. Acest proiect a ajuns printre primele 10 dintr-un total de 1600 care au participat la un concurs organizat de o multinaţională şi i-a asigurat tânărului notorietatea în domeniu, fiind acum vânat de unul dintre cei mai importanţi producători de telefonie mobilă, care îl vor pentru a crea o nouă gamă de smartphone-uri.

Carmen lucrează acum la un proiect foarte ambiţios: trebuie să realizeze designul pentru viitorul centru comercial din Abu Dhabi şi a fost angajată de una dintre cele mai importante firme de design din Londra.

Edu s-a apucat de design de jucării. După ce a realizat un model care s-a vândut în sute de mii de exemplare, acum lucrează la o nouă gamă, ce va fi expusă la cel mai important târg de jucării din lume. Atingerea performanţei a însemnat multă munca; petru a crea maşinuţe ecologice, Edu a studiat psihologia copiilor şi a părinţilor şi a ajuns chiar şi în China, pentru a vedea cum se taie bambusul pe care îl folosea în creaţiile sale.

Cei trei locuiesc acum în centrul Londrei şi se bucură de succes, după ce au schimbat, de-a lungul timpului, 3 ţări şi 6 oraşe, pentru ca în final să rămână tot împreună, tot o echipa.

Sursa: Ziarul Financiar

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Salariul minim creşte la 800 de lei

Bande criminale scot din UK imigranţii ilegali pe uşa din spate