in

Sir George Iacobescu, desemnat „londonezul anului 2021”

sir george iacobescu

Britanicul de origine română, Sir George Iacobescu, a fost desemnat „londonezul anului 2021” de către proiectul New London Awards.

„Sunt foarte puțini oameni din industria noastră care au ocupat atât de mult un post atât de înalt și au realizat atât de multe pentru Londra într-o perioadă de schimbări atât de imense de când a început la Canary Wharf în 1988”, se arată pe siteul competiției.

Premiile New London 2021 celebrează mai multe genuri de proiecte, de la cele conduse de comunitate până la dezvoltări cu utilizare mixtă la scară largă.

New London Architecture (NLA) este cel mai important centru mondial de excelență pentru mediul construcțiilor.

Juriul Internațional a selectat câștigătorii pentru cele 14 domenii, iar premiile au fost anunțate vineri, 26 noiembrie.

Sir George Iacobescu, vizionarul român care a transformat Docklands: «Tot ce atinge se transformă în aur»

George Iacobescu este un inginer și om de afaceri britanic, născut în Romania (părinți de origini evreiești).

El este directorul executiv al Grupului Canary Wharf, al doilea grup financiar din Londra. Este în topul celor mai bine plătiți manageri din Europa și are răspunderea celei mai mari investiții pentru reabilitare urbană de pe continent.

Sir George Iacobescu s-a născut în 1945 în București,  și a urmat cursurile Facultății de Construcții Civile și Industriale unde a obținut diploma de inginer constructor.

În iunie 2003 Sir George Iacobescu a fost decorat cu titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, iar în anul 2007 a fost numit custode al British Museum.

La 31 decembrie 2011 a primit titlu de cavaler [Knight Bachelor] din partea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii pentru implicarea în acțiuni caritabile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3.3]

Șeful Moderna: Vaccinurile actuale vor trebui modificate pentru varianta Omicron

Șeful Moderna: Vaccinurile actuale vor trebui modificate pentru varianta Omicron

campanie de vaccinare

Marea Britanie combate varianta Omicron printr-o nouă campanie de vaccinare