in

Cum păcălesc samsarii de mașini cu volan pe dreapta autoritățile din România

Samsarii de mașini au găsit o nouă metodă de a face bani. Mai nou, aceștia închiriază faruri.

Cei care își cumpără mașini cu volan pe dreapta, din Anglia, trebuie să își schimbe farurile înainte de inspecția RAR. Cum o astfel de procedură costă prea mult, unii dintre ei le închiriază pentru câteva sute de lei pentru a trece inspecția tehnică.

Astfel, Internetul este plin de anunțuri potrivit cărora se închiriază faruri adaptate pentru mașinile cu volan pe dreapta care circulă în România.

După ce trec inspecția tehnică, circulă tot cu farurile originale, care îi orbesc pe șoferii care vin din sens opus.

La o simplă căutare pe Internet, dai peste zeci de anunțuri prin care sunt oferite de închiriat faruri auto. Serviciul costă între 200 și 1.000 de lei pentru o pereche de faruri, în funcție de mașină.

„Închiriez faruri BMW F10, F11 (2014 – 2018) pentru înscrierea maşinilor cu volan pe dreapta sau pentru efectuarea RAR. Farurile sunt din România. Preţ 250 euro„, astfel arată unul dintre zecile de anunţuri găsite pe Internet.

Cei care au mașini aduse din Marea Britanie apelează la astfel de servicii ca să treacă de inspecția RAR necesară înmatriculării mașinii în România.

Schimbarea farurilor durează undeva în jur de 20 minute și se face, potrivit celui dispus să le închirieze, înainte de a intra în curtea RAR.

În cazul în care un șofer este depistat în trafic cu faruri neconforme, acesta poate rămâne fără certificatul de înmatriculare și se poate alege cu o amendă cuprinsă între 900 și 1.200 lei.

Specialiștii atrag atenția că circulația pe drumurile publice cu mașini care au volan pe partea dreaptă și faruri neschimbate pune în pericol viața celorlalți șoferi.

Reprezentanții Registrului Auto Român spun că, numai anul trecut, au fost verificate în trafic aproximativ 68.000 de mașini, dintre care o treime avea probleme cu instalația de iluminare și semnalizare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Poliția caută de o săptămână un român dispărut în Scoția

PSD vrea să aducă în țară aurul României de la Londra. Fost șef SRI: „Nu cumva se vrea ca și acest tezaur să ajungă tot la Moscova?”