in

România, prezentată investitorilor britanici: Căruțe pe șosele și hoți care se îmbracă în polițiști

Un ghid realizat recent de Guvernul britanic și dedicat investitorilor străini în România le atrage atenția acestora că afacerile sunt în continuare marcate de un grad ridicat de birocrație și că, din punct de vedere cultural, mediul de business este formal și bazat pe ierarhie, scrie Digi 24 care citează pagina Profit.ro.

Investitorilor le este recomandat fie atenți la hoți deghizați în polițiști, la furturile din trenuri, camere de hotel sau prin clonarea cardurilor, iar atunci când șofează, să evite căruțele de pe șosele.

România este, totodată, considerată atractivă pentru investitori, prin piața de 20 de milioane de consumatori, prevalența englezei ca limbă de afaceri, deschiderea către piețele din Balcani și fostul spațiu sovietic, legăturile aeriene ieftine cu Marea Britanie, forța de muncă educată și neîmbătrânită, resursele naturale, implementarea standardelor de plată în euro și suportul oferit de firmele avocatură sau consultanță.

Autorii recomandărilor arată totodată că România este o societate ierarhică, în care vârsta și poziția socială sunt respectate, iar titlurile, de asemenea, sunt considerate foarte importante și denotă respect. În consecință, cultura de afaceri este formală și ierarhică, iar afacerile sunt guvernate încă de un grad ridicat de birocrație, se arată în ghidul respectiv.



Indicele precepției privind corupția din România rămâne ridicat, țara noastră situându-se pe locul 58 în lume, în 2015, în clasamentul percepției privind cele mai puțin corupte țări, avertizează experții britanici.

Cu toate că în România nu au avut loc atentate teroriste, ghidul atrage atenția că acestea ar putea avea loc: “Asemenea atacuri, deși improbabile, ar pute fi nediscriminatorii, inclusiv în locuri frecventate de expați și turiști”.

Investitorilor britanici li se recomandă să păstreze în România un nivel de vigilență privind securitatea proprie cel puțin la nivelul de acasă.

“Există pericolul furturilor în marile orașe, în special în București. Hoții de buzunare operează în zonele aglomerate, în mod particular pe lângă casele de schimb valutar, în apropierea hotelurilor și în transportul public (în special pe cel spre aeroport), în gări sau chiar în terminalele de aeroport”, descrie ghidul situația din România.

“Cea mai întâlnită metodă este abaterea atenției, în timp ce alte persoane, adesea copii, încearcă să fure ceasuri sau bijuterii chiar de la gât sau de la încheieturi. Există cazuri de înșelăciuni cu hoți îmbărăcați în uniforme de polițiști. Ei prezintă o legitimație și cer să vadă pașapoartele și portofelele. Numără banii și returnează actele, dar când înapoiază și portofelul, o parte din bani este lipsă”, mai arată ghidul.

 

Investitorii mai sunt sfătuiți să fie atenția la căruțele de pe drumuri și să aibă grijă la bagaje atunci când se află în tren, unde „operează hoți”.

Ţară de trântori: 20% din ajutoarele sociale sunt acordate ilegal

România analfabeţilor: deși știu să citească, 42% dintre adolescenți nu înțeleg nimic

Ce mesaj i-a trimis un scoțian unui român care i-a furat telefonul: FUGI…!

Imaginea României în MAREA BRITANIE. Așa arată o zi obișnuită la Consulatul României din Centrul Londrei

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ambasadorul Mihalache și-a luat pisică. Reacții: „Pune mâna pe muncă! Lasă prostiile!” Mihalache: „Fac fix ce vreau eu…”

Îngrijorător! Infractorii se mută în Marea Britanie. Mai mulți pușcăriași români în Regatul Unit, decât în Italia