in

S-au înmulţit divorţurile în România. Care sunt motivele invocate în mod frecvent

Tot mai mulţi români divorţează, iar statisticile oficiale arată că violenţa domestică şi infidelitatea nevestelor sunt principalele motive invocate.

Deşi conduc detaşat în topul vinovaţilor pe hârtie pentru divorţuri, bărbaţii sunt întrecuţi de femei când vine vorba despre infidelitate, ca motiv invocat pentru despărţiri, arată Institutul Naţional de Statistică.

Nu femeile sunt mai infidele, susţin psihologii, ci ele recunosc mai repede, în timp ce bărbaţii preferă să continue adulterul în paralel cu mariajul.

Psihologii explică faptul că aceste cifre arată că femeile sunt sincere şi atunci când înşală. Preferă să divorţeze decât să ducă o viaţă dublă, pe când bărbaţii continuă ambele relaţii, chiar dacă îşi mint partenerele.

Avocaţii specializaţi în divorţuri susţin că de obicei doamnele sunt cele care decid să meargă în instanţă.

“Femeile vin cu infidelitatea bărbaţilor şi cât de răi sunt bărbaţii, că le-au lăsat cu copii, că au plecat în altă ţară şi şi-au găsit altă relaţie acolo. Reţelele de socializare au un rol important în declicul unui început de divorţ”, spune avocatul Eugen Titu.Numai anul trecut 28.000 de cupluri au pus capăt căsniciilor. Iată o medie a “vinovaţilor” din statistici:

Din 100 de divorţuri care au loc în România, doar 4 sunt din cauza ei, 14 din cauza lui şi cam 44 din vina ambilor soţi. Anul trecut, cei la Statistică au numărat 13 bărbaţi care au divorţat pentru că erau bătuţi de partenerele lor.

O căsnicie durează, în medie, 9 ani, atunci când se încheie prin divorţ, arată Institutul Naţional de Statistică. De cele mai ori, bărbaţii încep să fie predispuşi spre infidelitate după 9 ani de căsătorie sau după 15 ani de mariaj. Interesant e că femeile nu par să aibă o “perioada critică”, dacă se simt iubite şi apreciate, spun psihologii.

Faţă de anul trecut, între ianuarie şi august anul acesta divorţurile la notar s-au înmulţit. Creşterea de aproape o treime este pusă de specialişti şi pe seama revenirii economice din 2013. Asta după ce în perioada de criză financiară numărul despărţirilor a coborât la minime istorice.

După divorţurile “clasice” în care de vină sunt violenţa sau infidelitatea, cele mai predispuse la ruptură sunt relaţiile la distanţă şi cele în care bărbaţii lucrează, iar soţiile sunt casnice, precizează stirileprotv.ro

CITITI MAI MULT:

Este divorțul anului. Un celebru cuplu se desparte după 12 ani de conviețuire

UE vrea un „divorț de catifea” de Marea Britanie

Soția l-a anunțat că vrea să divorțeze. A devenit furios, a pus mâna pe cuțit și…

Prințul Charles şi Camilla, aproape de divorț. Cauza despărțirii ar fi o… româncă din Viscri

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scoția vrea independența. S-a publicat proiectul de lege pentru un nou referendum

Șofer român aducea imigranți afgani în Marea Britanie. „Nu aveam din ce să trăiesc”