in

Topul celor mai talentați fotbaliști străini din istoria campionatului României

Campionatul de fotbal al României a importat în ultimele două decenii din ce în ce mai mulți jucători străini, iar câțiva dintre ei au impresionat prin stilul spectaculos. În rândurile următoare, iată câțiva dintre cei mai spectaculoși fotbaliști străini care au ajuns în România.

Topul este următorul:

1. Eric de Oliveira

Mijlocașul ofensiv brazilian a ajuns în țara noastră în 2008, când a fost transferat de Gaz Metan Mediaș. Fără să aibă în spate o carieră importantă în Brazilia, Eric a adus fotbalul spectacol în țara noastră. S-a remarcat încă de la început prin execuțiile spectaculoase din tricoul lui Gaz Metan Mediaș, iar apoi la Pandurii Târgu Jiu. Astfel, în 2010 și 2013 a fost desemnat cel mai bun fotbalist străin din România. Eric a mai jucat în țara noastră și la Viitorul Constanța și FC Voluntari, iar ulterior s-a retras la Gaz Metan Mediaș. Acum este analist TV și este implicat într-un proces de reconstrucție al clubului Gaz Metan. În topul realizat de blogul NetBet, Eric ocupă primul loc în ierarhia celor mai spectaculoși fotbaliști străini care au jucat în România.

VIDEO ⬇⬇

2. Wesley Lopes

Un alt fotbalist brazilian care a marcat istoria fotbalului românesc. Wesley a impresionat prin tehnica sa și prin capacitatea de a înscrie din orice situație. A avut cele mai bune momente ale carierei la Vaslui, iar în 2011 și 2012 a fost desemnat cel mai bun fotbalist străin din țara noastră. În 2014 s-a întors în România și a jucat la Poli Iași, dar nu a mai avut aceleași evoluții spectaculoase. S-a întors în țara natală, la Ponte Preta, iar în 2017 s-a retras din activitate. În prezent lucrează cu copiii brazilieni.

VIDEO ⬇⬇

3. Filipe Teixeira

Jucătorul portughez avea deja o carieră impresionantă înainte să ajungă în România, fiind legitimat la echipe precum PSG și West Brom. A fost adus în România de FC Brașov și după doar câteva luni a prins un transfer la Rapid, unde a avut evoluții excelente. Între 2013 și 2015 a jucat pentru Petrolul Ploiești, iar apoi s-a transferat la Astra Giurgiu, unde a continuat evoluțiile bune. Între 2017 și 2019 a fost jucătorul FCSB, unde și-a încheiat cariera. Deși avea o vârstă înaintată, Teixeira era un fotbalist de top, iar unul dintre cele mai frumoase goluri a fost din foarfecă, împotriva lui CFR Cluj.

VIDEO ⬇⬇

4. Gueye Mansour

A rămas în memoria multor iubitori de fotbal din țara noastră ca fiind “Omul Foarfecă” după ce a marcat de mai multe ori prin acest procedeu. Mansour s-a consacrat la Poli Timișoara, dar pe plaiuri mioritice a mai jucat și la CS Buftea, Gloria Buzău, Șirineasa, Ripensia Timișoara, Flacăra Horezu, Sportul Șimleu Silvaniei și Satu Mare. Iubește România, motiv pentru care în ultimii ani a jucat în ligile inferioare. În ultima vreme a început cursuri pentru a fi antrenor și a fost și preparator la Sportul Șimleu Silvaniei.

5. Emmanuel Culio

Unul dintre cei mai titrați fotbaliști străini din istoria fotbalului românesc. Culio a evoluat în țara noastră doar pentru CFR Cluj, dar a reușit să-și pună amprenta asupra istoriei acestei echipe. Mulți îl vor ține minte pentru cele două goluri marcate pe Olimpico în Champions League contra lui AS Roma, chiar la debutul în competiție. A devenit campion de mai multe ori cu CFR Cluj, ultima dată în sezonul precedent. Pe lângă CFR Cluj, Culio a mai jucat și pentru alte echipe importante precum Galatasaray, Deportivo la Coruna, Las Palmas, Zaragoza și Mallorca. Acum s-a întors în țara natală și s-a retras din fotbal, dorind să se ocupe de familie.

Unul dintre cei mai talentați tineri fotbaliști din Romania a semnat cu Arsenal

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

O nouă ediție 4V Rally Raid România are loc la Constanța

Un muncitor român de 35 de ani, înarmat cu trei cuțite, a fost ucis de poliția din Derby, Anglia