in

O nouă ediție 4V Rally Raid România are loc la Constanța

Așteptarea se apropie de sfârșit pentru pasionații sporturilor cu motor din Constanța și nu numai. Vineri, 14 octombrie, debutează oficial evenimentul 4V Rally Raid România, care va decide campionii din acest sezon competițional de Rally Raid la toate clasele: auto, moto, SSV și Quad.

Timp de trei zile, Constanța va deveni cartierul general pentru cei aproape 70 de concurenți care se vor alinia la startul de sâmbătă, din parcarea Hotelului Oxford. Alături de ei se vor afla mecanici, oficiali din partea Federației Române de Automobilism Sportiv, ai Federației Române de Motociclism și organizatori, care vor contribui la succesul celui mai important eveniment auto-moto din acest sfârșit de an.

Până la startul celor două zile de concurs, în același loc va funcționa și cartierul general al întrecerii, unde vor avea loc înscrierile, verificările și ședințele tehnice. Tot aici constănțenii pasionați de adrenalină vor putea admira mașinile și vehiculele de concurs, vor putea sta de vorbă cu concurenții și vor avea astfel ocazia de a pătrunde în lumea rally raid-ului. Cei mai norocoși dintre ei vor avea inclusiv șansa de a încerca pe viu o parte din emoțiile pe care le trăiesc concurenții pe parcursul unei curse.

În ceea ce privește competiția, la fel ca și la evenimentele anterioare organizate de către Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, la linia de start vor fi prezenți cei mai buni practicanți de rally raid din România. De asemenea, ea se bucură încă o dată de o prezență internațională numeroasă, care confirmă faptul că succesul întrecerii depășește deja granițele țării. Printre participanți îi amintim doar pe Frantisek Machacek, Jakub Koutnik, echipaj de renume din Cehia si  Tomasz Bialkowski, Darek Baskiewicz, campioni Europeni din Polonia, concurenți în întrecerile internaționale de SSV de prestigiu.

Aflux de sportivi străini la 4V Rally Raid în Constanța: „Ne plac raliurile din România”

În afara întrecerii pentru stabilirea ierarhiei finale la fiecare clasă în parte, la categoriile profesioniști, open și promo, cea mai marea „bătălie“ se va duce în clasamentul general al Campionatului Național de Rally Raid. Anunțată inițial ca fiind o întrecere în trei, prin prisma punctelor acumulate în etapele precedente, disputa pentru primul loc se va duce între Ferenc Fodor, de la clasa Moto, actualul lider al clasamentului general și echipajul de la clasa SSV, format din Călin Cămărășan și Bogdan Luha, care sunt de altfel și deținătorii titlului după succesul de anul trecut, tot de la Constanța. Cel de-al treilea pilot cu șanse mari la câștigarea titlul, Ionuț Florea, nu este prezent de această dată la Constanța deoarece reprezintă  România in clasificările la faimoasa competiție Dakar.

4V Rally Raid România, o competiție cu renume internațional

La fel ca și la evenimentele anterioare organizate de către Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, un accent deosebit va fi pus pe siguranța concurenților și a celorlalți participanți. Astfel, cu ajutorul reprezentanților autorităților locale, al ISU Dobrogea, al Poliției Române și al celorlalte structuri implicate, vom pune întotdeauna pe primul loc sănătatea și integritatea corporală a participanților, astfel încât nimeni să nu aibă de suferit.

Potrivit programului de concurs, în cele două zile de întreceri concurenții vor avea de parcurs două trasee care vor însuma aproape 500 de kilometri.

  • În prima zi de concurs, sâmbătă, 15 octombrie, aceștia vor pleca din parcarea Hotelului Oxford urmând ca întrecerea să se desfășoare pe aproximativ 220 de kilometri.
  • În cea de a doua zi de concurs, duminică, 16 octombrie, concurenții vor avea de străbătut un traseu de aproximativ 200 de kilometri unde, la linia de final, vor fi întâmpinați de către organizatori și vor primi și primele medalii, cele de Finisher.
  • Decernarea premiilor va avea loc seara, în incinta hotelului Oxford din Constanța.

La fel ca și la edițiile anterioare, întrecerea va putea fi urmărită în permanență pe site-ul competiției și în mediile de socializare online, prin intermediul fotografiilor și a transmisiunii video în direct, toate realizate la cele mai înalte standarde.

Devenită deja o competiție cu renume international, în primul rând datorită organizării la standarde de cea mai înaltă calitate, dar și a traseelor pe care le propune zona Constanța, 4V Rally Raid România atrage și prin varietatea de vehicule care participă în competiție. La categoria auto concurează mașini 4×4 care sunt special echipate pentru a cuceri trasee cu teren accidentat, în timp ce la categoria SSV (Side by Side Vehicle) sunt încadrate vehicule de dimensiuni mici, special create pentru teren greu. Echipajele Auto și SSV sunt formate din pilot și copilot. La categoriile moto și QUAD se concurează pe motociclete și ATV-uri conduse de o singură persoană.

Proiectul „4V Rally Raid România“ este organizat de către Asociația Club Sportiv 4V Motorsport și este finanțat de către Primăria Municipiului Constanța din fonduri nerambursabile. Valoarea totală a proiectului este de 222.100 de lei.

Sponsori și parteneri: Alezzi Beach Resort / Alezzi Yacht / Oxford Hotel Mamaia / Honda Romania – Moto / Pepsi / SC Agrodania SRL / GTC Auto 4×4 Shop & Service / DMS AUTO4x4 – Accesorii Off Road / EST BIKE Adventure / La Colibe – cătun arhaic românesc / Service GRUP RUL & Castrol Service PLUS / race-shop.ro/ Theta Furniture & More / e-anvelopa.ro / Delta Grup Tyres

Vă mulțumim și vă așteptăm alături de noi!

Echipa 4V Rally Raid Romania

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

decontul brexit

Notă de plată enormă pentru ”divorțul” Marii Britanii din cauza Brexitului: 41,8 miliarde de euro doar în 2021

Topul celor mai talentați fotbaliști străini din istoria campionatului României