in

Un tânăr genial din România, admis la cinci universităţi din Marea Britanie. A ales să studieze la Oxford

Adrian Mihai Radu, din Târgu Jiu, are 18 ani şi a fost admis la cinci universităţi din Marea Britanie.

Tânărul este absolvent al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu şi a ales să studieze la una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din lume: Oxford.

Adrian a participat chiar din clasa a VII-a în fiecare an la etapa naţională a olimpiadei de Fizică, unde a reuşit să obţină patru medalii de argint din cele şase participări. În anul 2012, a participat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, în Iran, unde a obţinut, de asemenea, medalie de argint. „Am participat şi la alte concursuri, atât de Fizică cât şi interdisciplinare, cu rezultate notabile“, spune tânărul absolvent de liceu pentru Adevărul.ro

El va achita o taxă de şcolarizare de 9.000 £ pe an, însă guvernul britanic îi oferă un împrumut anual pentru studii, urmând ca el să înapoieze banii după finalizarea studiilor, atunci când va lucra.

Adrian Mihai Radu spune că nu putea rata ocazia de a studia la Oxford: „Acum doi-trei ani mă gândeam serios dacă să studiez în România sau în afară, dar când a trebuit să aleg a fost mult mai simplu. Înscrierile la facultăţile din Anglia încep mult mai devreme, încă din septembrie, aşa că am aplicat fiindcă nu aveam nimic de pierdut. Am primit un răspuns afirmativ de la toate cele cinci universităţi la care am aplicat, inclusiv Oxford. După ce am fost admis, nu puteam să ratez o astfel de oportunitate, aşa că am acceptat imediat. Poate dacă nu intram la Oxford ar fi fost o decizie mult mai dificilă“.

Adrian Mihai Radu va studia ingineria la Oxford, timp de patru ani, din care primii trei de licenţă şi ultimul de Master.

„Sper să mă bucur de anii de facultate la fel ca oricare alt student, dar şi să profit de oportunitatea de a învăţa la una din cele mai prestigiose universităţi din Europa. Spre deosebire de o universitate din România, Oxford este o universitate internaţională şi sper ca experienţa de a cunoaşte studenţi din toată lumea să îmi ofere noi perspective“.

Tânărul vrea să lucreze o perioadă în Marea Britanie, după terminarea studiilor. În România se va întoarce doar dacă va găsi un loc de muncă asemănător, scrie Adevărul.ro

„Cel mai probabil o să lucrez în Marea Britanie, cel puţin câţiva ani după studii. Mă gândesc să mă întorc în ţară doar dacă găsesc o oportunitate de angajare comparabilă“.Foto: Adevarul.ro

CITITI MAI MULT:

Elevii români au obţinut două medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie

Un elev din Constanţa i-a uimit pe americani. Este considerat noul Einstein!

Explozie a numărului de elevi români în Marea Britanie. Oficial: „Învață mai bine decât britanicii”

Ambasadorul britanic îl laudă pe Ungureanu: Este primul premier al României absolvent de Oxford

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nazism în UE. Afirmații fără precedent la adresa unui elev român: „Trebuie să-ți schimbi numele și prenumele, dacă nu, rămâi în țara ta”

Leonardo DiCaprio susține cauza salvării pădurilor seculare din România