in

Videanu şi Vosganian, acuzaţi de subminarea economiei naţionale. Prejudiciu de 130 milioane de dolari

Varujan Vosganian şi Adriean Videanu sunt acuzaţi că, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale omului de afaceri Ioan Niculae şi au folosit compania de stat Romgaz în interesul privat al firmei omului de afaceri, SC Interagro SA, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.Pe scurt, Vosganian, în perioada 2006-2008 şi Videanu, în perioada 2008-2010, au facilitat vânzarea de gaze naturale sub preţul pieţei de către statul român către SC Interagro. Cei doi sunt acuzaţi de complot şi subminarea economiei naţionale.

Videanu, sechestru pe avere

Averea lui Adriean Videanu a fost pusă sub sechestru. Este vorba de trei apartamente din Bucureşti, unul din Mamaia, vila din Snagov, dar şi 66.000 de acţiuni pe care acesta le deţine la trei societăţi comerciale. Valoarea totală a sechestrului este de 60 de milioane de euro.

„Sunt proceduri normale, fireşti, n-aş putea să vă dau detaliile, cauza se judecă de către domnii procurori. Nu vrem să facem acum justiţie prin televiziuni. Eu sunt primul interesat să dau toate informaţiile pe care le am astfel încât să se lămurească cauza în speţă”, a spus Adriean Videanu. Acesta a declarat că nu îl deranjează că i s-a pus întreaga avere sub sechestru, pentru că se consideră nevinovat.

Vosganian fuge de lege

Varujan Vosganian, care este în prezent ministru al Economiei, dar şi senator, refuză să răspundă acuzaţiilor care i se aduc şi se ascunde în spatele imunităţii de senator. Cererea de urmărire penală asupra sa trebuie avizată de Comisia juridică şi de plenul Senatului, Vosganian cerând colegilor săi să nu voteze cererea procurorilor.

Cum se apără miliardarul Niculae

Omul de afaceri Ioan Niculae speră ca dosarul privind subminarea economiei naţionale şi complot să ajungă la instanţă şi aceasta să înţeleagă ce înseamnă un discount, susţinând că este pentru prima dată în istoria lumii când “un discountul comercial se consideră pagubă”.

Niculae a precizat că pentru cinci sau şase milioane de dolari pe care firma sa i-a primit discount a plătit peste 200 de milioane de euro taxe, TVA, accize, transporturi, salarii şi impozite pentru acestea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Adrian Mutu, exclus de Piţurcă de la naţională

Sute de români au protestat în Trafalgar Square: „Uniți, salvăm Roșia Montană!” – VIDEO