in

Zi de doliu naţional în România pentru victimele cutremurului din Italia

Guvernul a declarat ziua de vineri, 2 septembrie, zi de doliu naţional în memoria românilor decedaţi în urma cutremurului din Italia.

Astăzi, 2 septembrie toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale au obligaţia arborării drapelului României în bernă. Drapelul României în bernă se mai arborează la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, ca pavilion pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc.

Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă.

Potrivit documentului, în ziua de 2 septembrie posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător.

În urma cutremurului din Italia şi-au pierdut viaţa 11 cetăţeni români.Emanuel, un băiețel de 11 ani, printre românii care au murit la cutremur în Italia

A murit în cutremurul din Italia: Maricica Iosub era plecată de 15 ani din Botoşani

O româncă, în prima linie de intervenție după dezastrul din Italia: „Riscam în orice moment să fim îngropați de vii”

Ultimul bilanț al cutremurului din Italia a urcat la 291 de morți: 11 cetățeni români decedați, 6 internați, 14 dispăruți

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cătălin Rădulescu și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD Diaspora

Copilul geniu din România, care trăieşte în Marea Britanie. Are un IQ „mai mare decât al fizicianului Albert Einstein“