in

Banca Angliei anunță o creștere senzațională a ratei dobânzii la 5,25%, alarmă pentru cei cu credite variabile

Banca Angliei se pregătește să majoreze ratele dobânzilor în Marea Britanie la 5,25% într-o încercare de a combate inflația persistentă. Cu 0,25 puncte procentuale peste nivelul actual, aceasta ar fi a 14-a creștere consecutivă a costului împrumutului, ajungând la cel mai înalt nivel din ultimii 15 ani.

Banca Angliei anunță o creștere senzațională a ratei dobânzii

Inflația rămâne o sursă majoră de îngrijorare pentru guvern, având un indice al prețurilor de consum (IPC) de 7,9%, de patru ori mai mare decât ținta stabilită de Banca Angliei la 2%. Analizând probabilitățile, se pare că o majorare de 0,25 puncte procentuale a ratei dobânzii este mai probabilă, deși speculațiile despre o creștere mai mare sunt minoritare.

Această decizie vine după ce Banca Angliei a reacționat rapid la șocurile inflaționiste din economia globală, crescând rapid ratele de la nivelul minim record din decembrie 2021, după invazia Ucrainei de către Rusia.
>>> Avertisment urgent pentru milioane de deținători de carduri de credit din Marea Britanie

Cu toate acestea, temerile privind o posibilă încetinire a economiei britanice ca urmare a costurilor mai mari ale împrumuturilor conduc la abordări mai prudente din partea băncii centrale. Prețurile proprietăților scad rapid, ceea ce afectează proprietarii de case care semnează împrumuturi ipotecare pe termene mai lungi pentru a face față facturilor mai mari.

Sondajele de afaceri arată că activitatea sectorului privat încetinește atât în Marea Britanie, cât și în Europa, iar scăderea cererii de exporturi afectează și industria prelucrătoare din Marea Britanie.

Cu toate acestea, premierul Rishi Sunak a susținut că există speranță, declarând că inflația este în scădere și că oamenii pot vedea lumina la capătul tunelului. Cu toate acestea, criticii îl acuză de gestionare economică defectuoasă pentru ignorarea avertismentelor privind costurile dobânzilor datoriei. sursa: theguardian.com

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Alertă economică: bomba cu ceas a datoriilor

Alertă economică: bomba cu ceas a datoriilor lovește 8 milioane de persoane în Marea Britanie

Wilko în pragul colapsului, va depune cerere de insolvență, în pericol 12.000 de joburi și 400 de magazine