in

Banca Angliei: milioane de oameni vor vedea costurile lunare ipotecare crescând cu peste 240 de lire sterline

Banca Angliei: milioane de oameni vor vedea costurile lunare ipotecare crescând cu peste 240 de lire sterline. Cinci milioane de proprietari de locuințe se vor confrunta cu o creștere cu 240 de lire sterline a ratelor lunare de credit ipotecar, a avertizat Banca Angliei (BoE).
Potrivit raportului semestrial al băncii centrale privind stabilitatea financiară, alte 900.000 de persoane ar putea suferi o creștere de peste 500 de lire sterline a ratelor de rambursare a creditului ipotecar.
Citiți și: Prețurile caselor din Regatul Unit cresc pentru a treia lună consecutivă, pe măsură ce ratele creditelor scad

Banca Angliei: costuri lunare ipotecare crescute

Raportul a subliniat că, deși gospodăriile s-au dovedit până acum “rezistente” datorită ratelor de dobândă mai mari ale Băncii, mulți dintre cei care au încheiat contracte ipotecare fixe nu au resimțit încă întreaga forță a costurilor mai mari ale împrumuturilor, scrie Mirror.

De când a început să majoreze rata de bază în decembrie 2021, banca a declarat că aproximativ 55% din conturile de împrumutați ipotecari – aproximativ cinci milioane – au fost reevaluate și că alte cinci milioane vor fi afectate până în 2026. De asemenea, a adăugat că, deși rata medie a creditelor ipotecare a scăzut de la precedentul raport de stabilitate al băncii din iulie, acestea au fost “mai mari decât în trecutul recent”.

Rata de bază a Băncii Angliei a fost de 0,1% în urmă cu doi ani. De atunci, Comitetul de politică monetară al Băncii Angliei (MPC) a majorat rata de 14 ori, iar în prezent aceasta se situează la 5,25%. Acesta este un nivel care nu a mai fost văzut de la prăbușirea financiară din 2008, care a dus ulterior la creșterea semnificativă a ratelor ipotecare.
>>> Citiți și: Apa potabilă din Anglia conține substanțe cancerigene, conform regulilor OMS

440.000 de debitori vor avea mari probleme

Banca a estimat că numărul debitorilor ipotecari ale căror rate de rambursare ar fi atât de mari încât ar avea dificultăți în a și le permite va ajunge la 440.000 până la sfârșitul anului viitor. Această cifră este însă mai mică decât estimările sale anterioare, de 650.000, din iulie.

Cea mai recentă analiză a arătat, de asemenea, că ponderea veniturilor gospodăriilor cheltuite pentru plata ipotecii va crește la 9% până la sfârșitul anului 2026, de la 6,8% la începutul acestui an. Raportul notează că gospodăriile care cheltuiesc peste 70% din venituri pentru plata ipotecii se ridicau la 1,4% – sau 400.000 – la sfârșitul acestui an. Se așteaptă ca acest raport să crească la 1,6%, sau 440.000 de gospodării, până la sfârșitul anului 2024.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Dezvăluire: acest cartier londonez a fost numit cel mai fericit loc de trai din Marea Britanie

Modificări privind accesul la numerar în Marea Britanie: FCA introduce noi reguli