in

Dezvăluire: acest cartier londonez a fost numit cel mai fericit loc de trai din Marea Britanie


O locație din Londra a ajuns în fruntea indexului Happy at Home al Rightmove pentru prima dată. Acest cartier, unde prețul mediu al casei este de „doar” un milion de lire sterline, s-a clasat pe primul loc în cartierele capitalei în ultimii nouă ani. Dar aceasta este prima dată când o zonă Londrei a revendicat primul loc la nivel național în indexul Rightmove în cei 12 ani în care a funcționat. Deci, care este cartierul considerat cel mai fericit loc de trai din Marea Britanie.

Prețurile caselor din Regatul Unit cresc pentru a treia lună consecutivă, pe măsură ce ratele creditelor scad

Richmond upon Thames a fost numit de locuitorii săi cel mai fericit loc pentru a trăi din Marea Britanie. Richmond a urcat vertiginos în clasamentul fericirii în acest an, fiind anul trecut doar pe locul 11 ​​în indexul național Rightmove.

„Sunt încântat că Richmond a câștigat acest premiu”, a spus primarul Londrei Sadiq Khan. „Are atât de mult din ceea ce face Londra atât de specială – accesul la spații verzi frumoase, sentimentul său real de comunitate și o serie de magazine, cafenele și cultură locală care o fac să iasă în evidență.”

Rezidenții celebri din cartierul de pe malul râului au inclus pe toți, de la Mick Jagger și Brad Pitt, până la David Attenborough și Holly Willoughby, scrie Evening Standard.

Zeci de mii de români au fost blocați la intrarea în Marea Britanie. „Tratament umilitor”

Cel mai fericit loc de trai din Marea Britanie

Rightmove a chestionat 26.000 de oameni cu privire la sentimentele lor față de zona lor locală, Winchester din Hampshire și orașul galez Monmouth obținând cel mai mare scor pe listă.

Cel mai scump cartier din Londra, Kensington & Chelsea (prețul mediu cerut de 1,8 milioane de lire sterline), a fost singura altă parte a capitalei care a ajuns în top 10. Richmond a fost apreciat foarte bine de localnici pentru „sentimentul de apartenență”, iar rezidenții se simt confortabil „fiind ei înșiși”.

Zona verde abundentă a fost un factor cheie în veselia oamenilor, așa că avantajul cartierului din vestul Londrei asupra Bushy și Richmond Royal Park, împreună cu Kew Gardens, ar fi putut să-i fi dat acel impuls suplimentar.

Richmond are, de asemenea, Thames Path, un traseu de mers pe jos de 6,6 mile de-a lungul râului, prin Twickenham până la Kingston.

„Rezultatele studiului din acest an evidențiază faptul că locuitorii continuă să prețuiască viața în apropierea spațiilor verzi și frumusețea naturală, caracteristici care au devenit cu atât mai importante în timpul pandemiei”, a declarat Tim Bannister, expert în proprietate al Rightmove.

În general, rezidenții din zonele rurale au raportat niveluri mai ridicate de satisfacție decât locuitorii orașului, așa că Richmond a depășit tendința națională ieșind pe primul loc. Accesul la facilități bune, cum ar fi școli, a influențat, de asemenea, scorurile de fericire, iar Richmond se întrece pe sine în această privință.

Un raport recent al English Housing Survey a constatat că cartierul are al doilea cel mai mare raport de școli remarcabile și populația de sub 14 ani, după Kensington și Chelsea.

Cel mai scăzut nivel de criminalitate

Richmond are cel mai scăzut nivel de criminalitate din Londra, cu doar 5.805 crime înregistrate la 100.000 de persoane între 2022 și 2023.

Dawn Platt, director asociat al sucursalei din Richmond din Chestertons, nu a fost surprinsă să audă că zona ei este numit cel mai fericit loc de locuit.

„Richmond chiar are totul”, a spus Platt. „Întâlnim o mulțime de vânători de case care au avut întotdeauna scopul de a trăi într-o zi în Richmond și, odată ce s-au mutat aici, nu și-ar putea imagina să locuiască în altă parte”, a adăugat ea. „Datorită sentimentului său de comunitate, mulți văd Richmondul ca o zonă în care să se stabilească pe termen lung.”

Este, de asemenea, unul dintre cartierele cele mai puțin accesibile din Londra pentru a cumpăra proprietăți. Prețul mediu al casei în Richmond în 2022 a fost de 752.000 de lire sterline, în timp ce salariul mediu era de 37.041 de lire sterline, ceea ce înseamnă că potențialii cumpărători ar avea nevoie de peste 20 de ori salariul lor anual pentru a ajunge pe scara proprietății acolo.

Pentru 2023, Rightmove a stabilit prețul mediu cerut de Richmond la 952.305 lire sterline, în timp ce chiriile solicitate se ridică la 3.148 lire sterline pe lună.

Restul Londrei se zbate în nefericire

În afara Richmondului, rapoartele despre fericire au fost mai greu de găsit, Londra având unele dintre cele mai puțin fericite locuri din Marea Britanie. Hillingdon s-a clasat pe locul 218 din 218, un ultim loc mizerabil – în ciuda faptului că a fost numit anul acesta cel mai verde cartier din Londra pentru parcurile sale abundente și curate .

Croydon – cel mai accesibil cartier din Londra – s-a clasat pe locul 214, Newham pe locul 213 și Barking & Dangenham pe locul 212. Unul din trei dintre cei chestionați de Rightmove au spus că simt că ar fi cel mai fericiți să trăiască în altă parte.

Tinerii londonezi, în special, visează să se mute. Cei 30% dintre rezidenții nefericiți aveau în mare parte vârste cuprinse între 18 și 34 de ani și din Londra sau din altă zonă urbană. Dar punerea în aplicare a acestor planuri este un alt lucru și doar 35% dintre cei care credeau că vor fi mai fericiți în altă parte au avut planuri concrete de mutare în anul următor.

Cei care erau cei mai fericiți în casele lor aveau tendința de a trăi în apropierea caracteristicilor naturale, cum ar fi pădurile, munții, marea sau un râu. Apropierea de astfel de delicii naturale s-a clasat mai sus decât accesul la transportul public sau oportunitățile de angajare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

pana curent

Vicepremierul Oliver Dowden: ”Britanicii ar trebui să se aprovizioneze cu lanterne și lumânări pentru întreruperi de curent”

Banca Angliei: costuri lunare ipotecare crescute

Banca Angliei: milioane de oameni vor vedea costurile lunare ipotecare crescând cu peste 240 de lire sterline