in

Modificări privind accesul la numerar în Marea Britanie: FCA introduce noi reguli

Cu mii de sucursale bancare care se închid pe strada principală din Marea Britanie, Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) a propus noi reguli pentru a se asigura că clienții au în continuare acces la numerar în UK. Un total de 1.391 de sucursale s-au închis în cei doi ani până la începutul lui 2023, potrivit datelor FCA. În plus, potrivit celei mai mari rețele de bancomate din Marea Britanie, LINK, sute de alte sucursale s-au închis sau urmează să se închidă.

FCA introduce noi reguli pentru accesul la numerar în UK

Bancă importantă din Marea Britanie oferă tuturor clienților 200 lire sterline în numerar dacă fac o simplă modificare a contului

Noile schimbări înseamnă că băncile vor trebui să evalueze problemele cu care se pot confrunta clienții, ținând cont de factori locali, cum ar fi demografia și transportul. Dacă sunt identificate lacune în accesul la bancomate, băncile și uniunile de credit vor trebui să ia măsuri pentru a le compensa.

FCA dorește, de asemenea, să împiedice clienții să suporte costuri nerezonabile în accesarea banilor lor, de exemplu prin taxe, costuri de călătorie sau timp. Sheldon Mills, director executiv pentru consumatori și concurență la FCA, a declarat: „Știm că, în ciuda trecerii în creștere la plățile digitale, peste trei milioane de consumatori se bazează în continuare pe numerar – în special pe oamenii care ar putea avea nevoie – și multe întreprinderi mici.” El a adăugat că este important ca consumatorii afectați de inovațiile recente să fie sprijiniți.

Britanicii au retras sume record de numerar din conturi, peste 4,8 mld de lire sterline, ce i-a făcut să reacționeze așa

FCA introduce noi reguli pentru accesul la numerar – FCA a constatat că în primele luni ale anului 2023, 95,1% din populația Regatului Unit se afla la o milă de un punct de retragere de numerar gratuit, cum ar fi bancomatele sau oficiile poștale. Între timp, 99,7% din populație trăiește pe o rază de trei mile, scrie Independent.

Conform noilor propuneri, băncile și uniunile de credit desemnate vor trebui să:

  • Efectueze evaluări de Cash Access atunci când se fac modificări la serviciile Cash Access pentru a înțelege dacă sunt necesare servicii suplimentare pentru a umple golurile locale.
  • Răspundă la solicitările rezidenților locali, organizațiilor comunitare și reprezentanților de a lua în considerare, evalua și completa golurile.
  • Furnizeze servicii de numerar suplimentare rezonabile pentru a umple golurile de aprovizionare în cazul în care evaluările indică faptul că există sau va exista un decalaj local semnificativ.
  • Să se asigure că facilitățile de numerar, inclusiv sucursalele, nu sunt închise până când sunt disponibile servicii suplimentare de numerar.

Cu toate acestea, este important de menționat că noile competențe ale FCA, acordate de Financial Services and Markets Act 2023, nu împiedică închiderea sucursalelor bancare.

Cu toate acestea, aceste reguli vor avea un impact acolo unde sucursalele sunt o sursă locală cheie de numerar, facilitând accesul clienților. FCA se va asigura că aceste reguli funcționează în „armonie” cu îndrumările existente privind închiderea sucursalelor bancare.

De asemenea, FCA a subliniat că regulile actuale permit comercianților cu amănuntul să decidă dacă acceptă sau nu numerar – astfel încât FCA nu îi poate forța să facă acest lucru.

Consultarea este deschisă până pe 8 februarie, iar FCA se așteaptă să finalizeze regulile până în al treilea trimestru al anului 2024.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 12 In medie: 3.9]

Banca Angliei: costuri lunare ipotecare crescute

Banca Angliei: milioane de oameni vor vedea costurile lunare ipotecare crescând cu peste 240 de lire sterline

Compensații de la companiile de telefonie mobilă

Compensație de 1.823 lire sterline pentru milioane de clienți de telefonie mobilă din Marea Britanie. Verificați dacă sunteți eligibil