in

Boris Johnson revine la sentimente mai bune: „Nu vrem vize pentru UE”

Ministrul de Externe britanic, Boris Johnson, a declarat joi, 15 septembrie, în Italia, la Florenţa, că ţara sa nu doreşte ca odată ce va părăsi Uniunea Europeană să se introducă obligativitatea vizelor în relaţia cu statele blocului comunitar, transmite EFE.

„Niciodată nu vom putea lua în considerare ideea introducerii vizelor. Dorim să avem cât mai multe acorduri pentru călătorii fără vize”, a spus şeful diplomaţiei britanice după o întâlnire cu omologul său italian, Paolo Gentiloni.

Johnson a mai menţionat în faţa presei după această întâlnire că este nevoie de „claritate” şi ”termene precise” în procesul ce priveşte Brexitul (ieşirea din UE). El a adăugat că important este ca toate ţările să iasă câştigătoare în urma situaţiei create după referendumul din 23 iunie, când britanicii au votat majoritar pentru părăsirea blocului comunitar.La rândul său, ministrul italian a apreciat că va fi necesar „să se găsească o modalitate pentru ca Marea Britanie să rămână un partener activ al UE”. El s-a declarat „convins” că la negocierile privind condiţiile retragerii Marii Britanii din UE se vor putea găsi „soluţii utile şi satisfăcătoare atât pentru Marea Britanie cât şi pentru UE”.

 

Presa britanică a scris săptămâna aceasta că în prezent Comisia Europeană ar lucra la un proiect prin care să se impună o taxă cetăţenilor britanici care vor dori să viziteze UE după ce Marea Britanie va ieşi din blocul comunitar, scrie Agerpres.

Diane James, noul lider UKIP: „Românii sunt infractori, Putin e cel mai patriot lider din lume”

Studiu: Studenții români din străinătate nu se simt discriminați, în contextul socio-politic actual

Sfidarea Brexitului! Diplomat britanic, nominalizat pentru funcția de COMISAR pentru Securitate în UE

Brexit pe blat! Ministrul Davis: „Nu vor fi detalii cu privire la ieșirea din UE”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Diane James, noul lider UKIP: „Românii sunt infractori, Putin e cel mai patriot lider din lume”

Ceaiul Matcha: Elixirul străvechi, care poate vindeca o mulţime de boli