in

Britanicii vor să cultive fructe și legume în orașe pentru a mări producția

Fructele și legumele din Marea Britanie ar putea fi cultivate în orașe

Dacă toate spațiile verzi din orașe ar fi folosite pentru a cultiva fructe și legume, acestea ar putea susține de opt ori producția actuală, spun oamenii de știință din Marea Britanie.

Un nou studiu arată că Marea Britanie are o „capacitate uriașă neexploatată” de a cultiva mult mai multe fructe și legume proprii în zone urbane, fără a transforma peisajul rural în terenuri agricole.

Folosind spațiul urban verde din orașe, oamenii din Marea Britanie ar putea cultiva aproape 40% din fructele și legumele pe care le consumăm, arată studiul.

Creșterea cantității de alimente produse în țară ar putea contribui la reducerea dependenței Marii Britanii de importuri, care au fost puternic afectate în urma Brexit-ului și a pandemiei de Covid-19, scrie The Independent.

Imaginea DEZASTRULUI din Marea Britanie: Cantități imense de fructe și legume putrezesc pe câmp

Agravarea crizei climatice este, de asemenea, o preocupare tot mai mare pentru disponibilitatea alimentelor, importatorii din Marea Britanie depinzând de ferme din multe zone predispuse la secetă, unde se așteaptă că vremea extremă să devină mai frecventă în următoarele decenii.

Oamenii de știință de la Universitatea Lancaster au identificat spațiile verzi urbane în aer liber și apoi au calculat potențialul productiv al acestor zone folosind cifrele din agricultura internă existente.

Spațiile verzi includ grădini private, parcuri și alte zone de agrement, cum ar fi terenuri de sport.

Cercetătorii au spus că în prezent doar aproximativ 1% din spațiul verde urban este ocupat de alocații dedicate producției de alimente.

„Marea Britanie este o țară dens populată, care depinde foarte mult de fructele și legumele proaspete importate, iar satisfacerea nevoilor alimentare ale unei populații urbane în creștere într-o manieră durabilă este o provocare semnificativă”, a spus profesorul Jess Davies, cercetătorul principal al studiului.

„Agricultura urbană și mai mulți oameni care își „cresc singuri” legumele și fructele ar putea juca un rol important în reducerea dependenței noastre de importuri și în creșterea rezistenței la întreruperile aprovizionării, fără a converti zonele naturale în agricultură sau fără a intensifica agricultura”, a mai spus acesta.

Schemele educaționale, rețelele de consiliere și campaniile de promovare pentru creșterea urbană ar contribui, de asemenea, la încurajarea unei participări mai mari în rândul publicului, spun cercetătorii.


///Britanicii vor să cultive fructe și legume în orașe pentru a mări producția///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.7]

Zi dificilă pentru premierul Boris Johnson. Este publicat raportul cu privire la petrecerile din Downing Street

Zi dificilă pentru premierul Boris Johnson. Este publicat raportul cu privire la petrecerile din Downing Street

Un român de 52 de ani a vrut să plece în Anglia infectat cu COVID. I s-a făcut dosar penal

Un român de 52 de ani a vrut să plece în Anglia infectat cu COVID. I s-a făcut dosar penal