in

Lipsesc îngrijitorii de bătrâni în Marea Britanie! Sute de mii de pensionari suferă din cauza deficitului de personal

Lipsesc îngrijitorii de bătrâni în Marea Britanie! Sute de mii de persoane în vârstă sunt nevoite să suporte dureri cronice, anxietate și nevoi de sprijin nesatisfăcute din cauza deficitului tot mai mare de personal de asistență socială și de paturi în centrele de îngrijire, scrie The Guardian.

Age UK a declarat că persoanele în vârstă cu afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială și insuficiența cardiacă, au din ce în ce mai multe dificultăți în a trăi în propriile case din cauza lipsei de ajutor pentru sarcinile de zi cu zi, cum ar fi să se ridice din pat, să se îmbrace și să mănânce.

Citiți și: Creștere alarmantă a numărului de tineri care declară un handicap mintal în Anglia și Țara Galilor

Lipsesc îngrijitorii de bătrâni în Marea Britanie!

Scăderea cantității de sprijin și îngrijire oferită persoanelor în vârstă pune presiune asupra familiilor și îngrijitorilor și lasă NHS în mod constant în stare de criză, contribuind în mare măsură la cozile de ambulanță din fața departamentelor A&E, a declarat organizația caritabilă într-un raport publicat vineri.

Organizația a avertizat că se va repeta criza NHS din această iarnă – în care un număr tot mai mare de persoane în vârstă au fost blocate inutil în spital din cauza unei lipse acute de asistență socială – dacă nu se va trece la prevenirea internărilor inutile.

Raportul, intitulat “Fixing the Foundations”, a evidențiat scăderea numărului de persoane în vârstă care beneficiază de îngrijire pe termen lung și a celor care se simt sprijinite pentru a-și gestiona problemele de sănătate la domiciliu, despre care a spus că a fost exacerbată de pandemie.

2,6 milioane de persoane au nevoi de îngrijire

Potrivit raportului, un rezultat al acestei situații a fost faptul că 12% dintre persoanele de peste 50 de ani, adică 2,6 milioane de persoane, au nevoi de îngrijire socială nesatisfăcute, ajungând la 15% dintre persoanele de 70 de ani și 21% dintre persoanele de 80 de ani.

Organizația caritabilă a declarat că această lipsă tot mai mare de sprijin explică creșterea semnificativă a internărilor neplanificate în spital pentru persoanele în vârstă cu afecțiuni cronice, în special pentru cele mai în vârstă.

Cauza principală a acestei situații și a întârzierilor ulterioare în externarea persoanelor în vârstă din spital a fost deficitul “uriaș și în creștere” de personal din NHS și din asistența socială, care este considerabil mai rău decât înainte de izbucnirea Covid-19.

Jumătate (49%) din totalul persoanelor care ajung la A&E cu ambulanța au peste 65 de ani și mai mult de o treime (36%) au peste 75 de ani, potrivit cifrelor NHS publicate în septembrie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]

Moneda Paddington Bear din 2019

„Moneda rară de 50p” se vinde cu 1.500 de lire sterline, sunt mii în circulație chiar acum

australia monarhia

Un renumit actor australian e sigur că Australia va renunța la monarhia britanică: ”O parte naturală a evoluției”