in

Criză majoră: Mai mult de jumătate dintre britanici vor să plece din țară

Mai mult de jumătate dintre britanici vor să plece din țară ca să lucreze în străinătate. Ce nemulțumiri au? Costul uriaș al vieții, accesul dificil la locuințe, salariile mici și impozitele ridicate. Vor fi britanicii noii români? Vor fi o populație care își abandonează în masă patria pentru a-și căuta norocul în alte țări? Conform unui sondaj recent, da. Marea Britanie devinde rapid o țară neatractivă pentru muncă și trai. Mai mult de jumătate dintre britanici (52%) au luat în considerare posibilitatea de a părăsi Marea Britanie pentru oportunităţi de muncă mai bune în străinătate, potrivit unui nou studiu realizat de compania Prograd, transmite Agerpres.

Jumătate dintre britanici vor să plece din țară

Acest sentiment a fost deosebit de puternic în cazul celor care lucrează în sănătate (54%), educaţie (52%), avocatură (69%) şi servicii financiare (62%), mulţi dintre aceştia reprezentând lucrătorii cheie din Regatul Unit. Atunci când au fost analizate motivele care stau la baza dorinţei de a se muta în străinătate, 41% dintre britanici au spus că traiul este prea scump, iar alţi 41% au spus că nu-şi pot permite o casă în Regatul Unit şi că vor să se stabilească în altă parte.

În plus, 37% sunt descurajaţi de impactul economiei asupra potenţialului lor de economisire, iar 29% consideră că ar putea câştiga mai mult în străinătate. De asemenea, rezultatele au arătat că două din cinci persoane (aproape 40%) consideră că Regatul Unit nu este un loc atractiv pentru tineri.

Regatul Unit introduce restricții privind vizele de muncă. Iată ce se schimbă pentru români

Costul vieții, accesul la locuințe, salariile mici și impozitele ridicate

Întrebaţi care cred că este cel mai mare obstacol financiar pentru tinerii din Regatul Unit, 83% dintre ei au răspuns că este costul vieţii, 64% au menţionat accesul la locuinţe, 58% – salariile mici şi 41% – impozitele ridicate.

Jumătate dintre britanici vor să plece din țară – Unde ar pleca?

Canada s-a dovedit a fi cea mai atractivă destinaţie pentru britanicii care se gândesc să se mute, cu 13% din preferinţele exprimate, urmată îndeaproape de Emiratele Arabe Unite, Spania (ambele cu 12%) şi America (8%). Provocarea obţinerii de vize a fost identificată ca o barieră majoră de către 39% dintre respondenţi, subliniind rolul potenţial al Brexit-ului în complicarea eforturilor de relocare în Europa Centrală – o regiune pe care 44% dintre participanţi au preferat-o.

Sondajul evidenţiază impactul politicilor guvernamentale recente, care au dus la cele mai ridicate niveluri de impozitare din 1948 încoace şi la o luptă continuă cu costul vieţii, în ciuda unei încetiniri a inflaţiei la 3,4%.

„Marea Britanie devine rapid o țară neatractivă”

„Marea Britanie, cândva una dintre cele mai bune economii din lume, devine rapid o ţară din ce în ce mai neatractivă pentru cei care doresc să-şi construiască o viaţă aici. Pe măsură ce costul vieţii rămâne ridicat, iar inflaţia scade lent, este clar că britanicii se străduiesc să ţină pasul din punct de vedere financiar. Pe măsură ce înaintăm în 2024, va fi interesant de văzut cum va continua guvernul să păstreze lucrătorii cheie şi să îi ajute pe tineri să atingă succesul financiar. Dacă nu o va face, ar putea fi un viitor dificil pentru Marea Britanie, deoarece tot mai mulţi oameni pleacă în străinătate în căutarea unei vieţi mai bune”, a declarat Marco Logiudice, co-fondator al Prograd.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.3]

Regatul Unit introduce restricții privind vizele de muncă. Iată ce se schimbă pentru români

Băncile fac modificări majore

Băncile fac modificări majore la credite ipotecare: vor ajuta mai mulți britanici să cumpere o casă