in ,

Document: Criza coronavirus în Marea Britanie va dura până în 2021. Peste 80% din populație se va infecta, numărul deceselor ar putea depăși 500.000

Marea Britanie înregistra, în această dimineață, 1391 de cazuri de coronavirus confirmate și 35 de morți din cauza acestei boli, potrivit Autorității de Sănătate Publică din Anglia.

Un document oficial citat de The Guardian, arată că autoritățile se așteaptă ca patru din cinci persoane din Regatul Unit să contacteze virusul într-un an, atât cât este posibil să dureze criza.

Astfel, epidemia ar putea dura până în primăvara anului viitor și ar putea duce la spitalizarea a 7,9 milioane de oameni, dezvăluie un document secret al Autorității pentru Sănătate Publice din Anglia (PHE) întocmit pentru oficialii NHS.

Documentul arată faptul că este pentru prima dată când șefii de sănătate au recunoscut că se așteaptă ca virusul să circule încă 12 luni și să ducă la o tensiune suplimentară uriașă pe un NHS deja supra-extins.

De asemenea, se sugerează că 80% dintre britanici se vor infecta cu coronavirus în acea perioadă.

Dintre acestea, până la 15% (7,9 milioane de persoane) pot necesita spitalizare, se mai arată în document.

Documentul, scrie The Guardian, a fost elaborat în ultimele zile de către echipa de pregătire și reacție în caz de urgență a PHE și aprobat de dr. Susan Hopkins, responsabilul principal al PHE care se ocupă de focar. A fost transmis șefilor de spitale și medicilor superiori din NHS Anglia.

Raportul ridică însă o serie de întrebări cu privire la modul în care Marea Britanie va continua să funcționeze, avertizând că: „Se estimează că cel puțin 10% dintre persoanele din Marea Britanie vor suferi de tuse în orice moment din lunile de maximă activitate a Covid-19.”

În conformitate cu sfaturile de sănătate revizuite, Boris Johnson a prezentat joi trecut, oricine suferă trebuie să se auto-izoleze cel puțin șapte zile.

De asemenea, dacă rata mortalității se dovedește a fi 1% pe care mulți experți o folosesc, acest lucru ar însemna 531.100 de morți. Însă, dacă se rămâne la probabilitatea profesorului Whitty că rata va fi mai aproape de 0,6, atunci ar putea muri 318.660 de oameni.

Coronavirus. Marea Britanie pregătește izolarea persoanelor peste 70 de ani

Whitty spune că numărul cazurilor va crește rapid în următoarele 10 – 14 săptămâni.

Aceasta va însemna un vârf la sfârșitul lunii, mai până la jumătatea lunii iunie, când NHS va fi sub presiune mare. Strategia tuturor țărilor este de a întârzia acel vârf și de a o întinde pe o perioadă mai lungă de timp, astfel încât serviciile de sănătate să poată face față mai bine. Există, de asemenea, posibilitatea ca noi tratamente să fie disponibile până atunci.

Coronavirus în UK – ce este imunitatea de grup? Cum poate stopa răspândirea COVID-19?

După ce se va atinge acest vârf, numărul de cazuri și decese ar trebui să scadă timp de 10 săptămâni sau mai bine, până când vor atinge un nivel destul de scăzut, spre zero. În special în lunile de vară, se preconizează că numărul cazurilor se reduce, deoarece oamenii petrec mai mult timp afară și sunt mai puțin susceptibili de a fi limitați în camerele sau birouri cu persoane infectate.

Există încă îngrijorarea că virusul ar putea reapărea în toamnă sau iarnă, ceea ce înseamnă că planificarea pe termen lung va fi necesară.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Secția Consulară a Ambasadei României la Londra

Anunț important: Secția Consulară a Ambasadei României la Londra își închide porțile

Cei afectați de COVID – 19, îndrumați să ia paracetamol