in

Două femei din Partidul Conservator se luptă pentru funcția de prim ministru

În urma alegerilor din Partidul Conservator în cursa pentru șefia formațiunii politice și pentru postul de prim ministru au rămas Andrea Leadsom și Theresa May. Cele două au făcut parte din tabere diferite la referendumul pentru UE.

Andrea Leadsom a fost de partea Brexit, iar Theresa May a făcut campanie pentru rămânerea în Uniunea Europeană, alături de premierul demisionar David Cameron.

Cu toate acestea, Theresa May, ministru de Interne în cabinetul Cameron, a dus puternice campanii împotriva imigrației din Marea Britanie, dar și împotriva libertății de circulație din cadrul UE.

May a obținut 199 de voturi din partea parlamentarilor conservatori, în timp ce Leadsom s-a clasat pe locul 2, cu 84 de voturi.

Rezultatul final va fi anunțat pe 9 septembrie, iar Marea Britanie va avea pentru a doua oară în istorie un premier de sex feminin.

Theresa May a declarat, după comunicarea rezultatelor votului, că Marea Britanie are nevoie de un premier care să se ocupe de negocierile pentru Brexit și să unească țara.

 

Andrea Leadsom, ministrul Energiei, a luptat pentru scoaterea Marii Britanii din Uniunea Europeană. De curând, ea a declarat că nu este de acord cu legislația privind căsătoriile homosexuale adoptată de guvernul Cameron.

Ea a spus că este de acord cu parteneriatul civil între persoane de același sex, însă nu este de acord cu căsătoria religioasă creștină, care trebuie să rămână între un bărbat și o femeie.

Ea a mai spus că dacă va ajunge prim ministru va legaliza din nou vânătoarea de vulpi, pe care le consideră animale dăunătoare care trebuie exterminate. 

Boris Johnson nu va fi premier. Cine îl va înlocui pe David Cameron?

Sadiq Khan, despre independenţa Londrei: „Cer mai multă autonomie pentru Capitală”

Cameron după referendum: „Decizia trebuie respectată. Demisionez în octombrie”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Mica Românie” din nordul Angliei. Localnici: „Prețurile caselor au scăzut la jumătate din cauza infracțiunilor”

Un român din trei regretă că nu a plecat definitiv din țară