in

Ghid HMRC special pentru români: răspunsuri la cele mai importante 5 întrebări pentru self employed

Acest ghid HMRC în limba română oferă răspunsuri la cele mai importante 5 întrebări privind depunerea declarației fiscale anuale pentru persoanele care desfășoară activități independente în Regatul Unit. Printre subiectele abordate se numără necesitatea completării declarației fiscale, modul de completare online, calculul impozitului datorat, urmărirea rambursării și opțiunile disponibile în cazul în care nu se poate achita impozitul la termen. Ghidul oferă informații utile pentru românii din Marea Britanie și îi îndrumă să utilizeze resursele online și serviciile HMRC pentru a facilita procesul de declarare fiscală.

Citește și UE introduce schimbări uriașe pentru călătorii din Marea Britanie

Răspunsuri la cele mai importante 5 întrebări privind depunerea declarației fiscale anuale de către persoanele care desfășoară activități independente

Am răspuns la cele mai importante 5 întrebări adresate la linia telefonică a autorității fiscale din Regatul Unit (HMRC) pentru asistență în depunerea declarațiilor fiscale anuale de către persoanele care desfășoară activități independente… ceea ce înseamnă că nu mai trebuie să irosiți timp prețios apelând această linie. Răspunsurile le găsiți aici.

1. Trebuie să completez o declarație fiscală?

Puteți afla acest lucru folosind instrumentul online al HMRC de pe site-ul web GOV.UK, unde puteți verifica dacă trebuie să completați o declarație fiscală. Instrumentul adresează câteva întrebări simple și vă ajută să decideți dacă este necesar să depuneți o declarație.

Există multe motive pentru care ar putea fi necesar să depuneți o declarație fiscală. În general, va trebui să completați o astfel de declarație dacă ați obținut venit neimpozat de peste 1000 GBP în anul fiscal 2022-2023. Acest lucru se va aplica dacă desfășurați activități independente sau dacă sunteți partener(ă) în cadrul unui parteneriat de afaceri.

De asemenea, este posibil să fie necesar să completați o declarație dacă primiți orice venit neimpozitat, de exemplu din închirierea unei proprietăți, dacă aveți venituri din străinătate sau dacă dumneavoastră sau partenerul(a) dumneavoastră primiți alocații pentru copii și unul dintre dumneavoastră câștigă peste 50.000 GBP pe an.

Cel mai important este ca, dacă primiți scrisori sau e-mailuri de la HMRC prin care vi se cere să completați o declarație fiscală, să nu le ignorați, chiar și în cazul în care credeți că nu aveți nimic de plătit. Dacă nu credeți că ar trebui să completați o declarație, nu amânați. Anunțați HMRC cât mai curând posibil, altfel HMRC vă va scrie în continuare și va aștepta o declarație fiscală, iar dacă nu o trimiteți, vă va aplica o penalitate.

Citește și Modificări privind accesul la numerar în Marea Britanie: FCA introduce noi reguli

2. Cum îmi completez declarația fiscală online?

Vă puteți completa declarația fiscală online utilizând serviciile online HMRC. Veți putea face acest lucru după ce v-ați înregistrat pentru declararea impozitului.

Nu trebuie să fiți expert pentru a vă completa declarația fiscală, dar pregătirea în acest scop este esențială.

Luați-o pas cu pas, salvând declarația pe măsură ce o completați. Reveniți la aceasta în orice moment pentru a adăuga informații sau pentru a corecta eventualele greșeli înainte de a o depune până la termenul limită de 31 ianuarie 2024.

Dacă vă împotmoliți, există suficient ajutor disponibil:

Citește și DWP emite un avertisment important pentru persoanele care solicită beneficii în Marea Britanie

3. Cum verific cât impozit datorez?

HMRC calculează impozitul pentru dumneavoastră pe baza declarației dumneavoastră fiscale. După ce ați depus declarația fiscală online, ar trebui să vedeți decizia de impunere în termen de 72 de ore în secțiunea Self Assessment (Declararea impozitului) din aplicația HMRC și în serviciul online.

Va trebui să efectuați plata până la data de 31 ianuarie, iar dacă efectuați plăți în avans, plata va fi împărțită în mod egal între data de 31 ianuarie și data de 31 iulie.

Reducere la facturile de iarnă

4. Unde este rambursarea impozitului aferentă declarației mele?

Poate dura până la 4 săptămâni pentru a obține o rambursare, în funcție de modul în care ați depus cererea.

Primul pas este să utilizați instrumentul unde este răspunsul meu de pe GOV.UK. Acesta vă va întreba când ați depus cererea și vă va spune când veți primi un răspuns. Dacă rambursarea dumneavoastră întârzie, următorul pas este să o urmăriți cu ajutorul asistentului digital al HMRC. Asistentul vă va adresa câteva întrebări simple și, dacă rambursarea dumneavoastră este cu siguranță întârziată, vi se va oferi posibilitatea de a discuta în direct cu un consilier. Procedând astfel, veți beneficia în continuare de asistență din partea unei persoane reale, dar este mai ușor, mai ieftin și mai puțin frustrant decât să sunați la HMRC.

De asemenea, vă putem spune cu siguranță că, dacă instrumentul determină că rambursarea dumneavoastră nu este întârziată, chiar dacă pare să fi trecut mult timp, atunci scutiți-vă de bătăi de cap și nu contactați HMRC pentru rambursare, deoarece este probabil că aceasta este încă în curs de procesare.

Un bun sfat este de a solicita rambursarea direct de la HMRC utilizând aplicația HMRC sau prin intermediul serviciului său online – aceasta este o opțiune mai bună decât să tipăriți și să trimiteți cererea prin poștă și, de obicei, este procesată mult mai repede. De asemenea, nu uitați să vă completați detaliile bancare în declarația fiscală astfel încât HMRC să vă poată trimite suma rambursată direct în contul bancar. În acest fel, nu va trebui să faceți un drum special până la bancă pentru a depune cecul.

5. Ce se întâmplă dacă nu îmi pot achita impozitul datorat?

Dacă nu vă puteți achita impozitul datorat, nu disperați. Va trebui să luați măsuri.

Puteți stabili un plan de plată, numit acord privind termenele de plată. Acesta prevede achitarea impozitului datorat în rate regulate pe o perioadă de timp convenită.

Puteți stabili singur(ă) un plan utilizând serviciile online HMRC dacă datorați mai puțin de 30.000 GBP, vă încadrați în intervalul de 60 de zile de la depășirea termenului limită de plată și nu aveți alte datorii fiscale. Avantajul de a vă ocupa singur(ă) de acest lucru online este că nu trebuie să vorbiți cu cineva de la HMRC

În cazul în care datorați mai mult de 30.000 GBP, va trebui să contactați HMRC pentru a stabili un acord personalizat privind termenele de plată. Cel mai important lucru este ca eventualele planuri de plată pe care le stabiliți să fie accesibile.

Veți plăti dobândă pentru plățile restante, de aceea ar putea fi mai bine pentru dumneavoastră, dacă puteți, să achitați în întregime impozitul datorat.

Dacă plata impozitului datorat este întotdeauna o problemă, atunci ar fi înțelept să puneți bani deoparte pentru momentul în care este scadentă plata. Puteți stabili împreună cu HMRC un plan de bugetare a plăților, prin care să puneți deoparte în mod regulat bani care pot fi folosiți pentru a achita următorul impozit datorat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 5]

Tusea de 100 de zile

“Tusea de 100 de zile”, afecțiunea care se răspândește și provoacă îngrijorare în Marea Britanie

Inflația scade cu mai mult decât se preconiza

Vești bune pentru britanici: inflația scade cu mai mult decât se preconiza