in

Val de zăpadă și îngheț în Marea Britanie: școli închise, condiții dificile de drum și avertismente meteo

Val de zăpadă și îngheț în Marea Britanie. Multe școli au fost închise și călătoriile întrerupte, deoarece zăpada a lovit diverse părți ale țării. Condițiile meteorologice au dus la închiderea a peste 100 de școli în Scoția și a zeci de școli în Merseyside. Temperaturile au scăzut sub zero în toată Marea Britanie peste noapte, iar vânturile înghețate au continuat să sufle din nord.

Met Office a emis avertismente galbene de zăpadă și gheață pentru Scoția, o mare parte din nordul Angliei și nordul Țării Galilor pe parcursul zilei de marți. Scoția se așteaptă la cele mai proaste condiții meteorologice, cu până la 10 cm (aproape patru inci) de zăpadă căzând pe terenuri mai înalte și, de asemenea, în Penini. În altă parte în Scoția, au căzut în jur de 1-5 cm de zăpadă, potrivit BBC.

Peste 200 de avertizări de inundații în Marea Britanie, apoi ”condiții de îngheț săptămâna viitoare”

Val de zăpadă și îngheț în Marea Britanie – Închiderea școlilor și întreruperile transportului

Toate școlile din Shetland au fost închise și mai mult de 50 de școli din Highlands, cu locații în Aberdeenshire, au fost, de asemenea, afectate. Transport Scotland a spus că plugurile cu sare au funcționat pe tot parcursul nopții pentru a menține drumurile libere. Acesta a spus că sunt puse în aplicare „planuri bine stabilite” pentru a minimiza întreruperile.

Impact asupra Angliei

Val de zăpadă și îngheț în Marea Britanie – La sud de granița cu Scoția, Consiliul Liverpool a declarat că vremea are un „impact larg răspândit”, iar personalul a fost desfășurat pentru a curăța zăpada în jurul școlilor, spitalelor și nodurilor de transport. Într-o scrisoare adresată Consiliului Laburist, consilierii liberal-democrați au susținut că zăpada a provocat haos – drumurile și potecile devenind „patinoare” și transportul public întrerupt.

Drumurile au fost închise în Belthorn, Lancashire, după un accident, poliția avertizând despre condițiile de conducere „foarte periculoase”. National Highways a emis o avertizare de vreme severă pentru nord-vestul Angliei, avertizând că temperaturile înghețate și zăpada ar putea face drumurile periculoase de marți devreme dimineața și pe tot parcursul zilei.

Speranța de viață din Marea Britanie scade la cel mai mic nivel din ultimii zece ani

Prognoza meteo

Met Office a spus că temperaturile din această săptămână sunt cu 5-6 grade mai scăzute decât de obicei pentru această perioadă a anului. O avertizare galbenă pentru zăpadă și gheață se referă la Irlanda de Nord până marți la ora 11:00 GMT, iar o avertizare rămâne în vigoare pe tot parcursul zilei pentru Scoția, părți din nordul Țării Galilor, Northumberland și părți din nordul Angliei la vest de Penini, în special Cumbria.

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) a emis o avertizare de culoare chihlimbar de vreme rece pentru toată Anglia, cu așteptări ca NHS să înregistreze o creștere a internărilor în spitale, în special de la – dar nu exclusiv – persoanele în vârstă și vulnerabile.

Val de zăpadă și îngheț în Marea Britanie – Prognoza pentru următoarele zile

În următoarele zile sunt prognozate înghețuri larg răspândite, iar noaptea care vine ar putea fi cea mai rece a anului, temperaturile scăzând în mod obișnuit la -5°C și potențial până la -10°C. Cea mai rece temperatură din această iarnă de până acum a fost de -12,5°C la începutul lunii decembrie. BBC Weather prezice că o zonă de presiune scăzută se va muta prin Franța miercuri și ar putea afecta sudul Angliei.

Cel mai probabil, cantitățile de zăpadă vor fi slabe și limitate la județele de coastă. Cu toate acestea, modelele computerizate au dificultăți să prezică această parte a prognozei, așa că merită să fiți la curent cu actualizările.

La sfârșitul săptămânii sunt așteptate temperaturi încălzite, vântul și ploile punând capăt valului de frig. Locuitorii din zonele afectate ar trebui să fie pregătiți pentru posibile întreruperi de călătorie și să fie precauți, în special pe drumuri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 9 In medie: 4.3]

HMRC anunță noi reguli pentru persoanele din Marea Britanie care vând articole online

Primăria Londrei invită rezidenții români la alegeri. „Fără vot, nu există voce”