in

HMRC emite un avertisment important pentru rezidenții din Marea Britanie: „1.331 de lire sterline pentru fiecare copil”

Alocația pentru copii în Marea Britanie – Fiscul din Marea Britanie (HM Revenue and Customs – HMRC) a avertizat părinții și tutorii să nu rateze beneficiile pe care le pot solicita. Părinții pot solicita alocația pentru copii, care poate fi de până la 1.331 lire sterline pe an per copil. Acest sprijin financiar important este disponibil pentru părinții și tutorii copiilor și tinerilor cu vârsta de până la 16 ani, sau până la 20 de ani cu condiția ca aceștia să studieze sau să frecventeze cursuri de formare continuă aprobate de instituțiile relevante.

Cine poate beneficia de alocația pentru copii în Marea Britanie?

Alocația pentru copii se plătește unui părinte sau tutore pentru fiecare copil. Această prestație se plătește până când copilul împlinește 16 ani, sau până când copilul împlinește 20 de ani dacă copilul continuă să urmeze cursuri aprobate de stat. Din această lună se aplică tarife noi – părinții pot primi 25,60 GBP pe săptămână pentru primul sau singurul lor copil și 16,95 GBP pentru fiecare copil suplimentar.

Mii de gospodării „vulnerabile” pot solicita plăți pentru costul vieții în valoare de până la 500 de lire sterline

Alocația pentru copii în Marea Britanie – Cum să aplici?

Puteți solicita alocația pentru copii imediat după nașterea copilului dumneavoastră. HMRC vă încurajează să depuneți cereri online, ceea ce poate accelera semnificativ procesul de acordare – prima plată poate fi efectuată la doar trei zile după depunerea cererii.

► ► ► Puteți solicita alocația pentru copii prin intermediul GOV.UK  aici  și puteți depune o cerere pentru bani din ziua după ce nașterea copilului a fost înregistrată. Dacă acum sunteți eligibil din cauza modificării regulilor, puteți solicita în continuare alocația pentru copii în același mod.

HMRC derulează, de asemenea, o campanie activă de informare pe platforma X (fostă Twitter), încurajând noii părinți să nu rateze oportunitățile de a obține fonduri suplimentare. Mesajul este clar: „Ai un nou-născut? Nu rata beneficiile anuale pentru alocația pentru copii, care ar putea ajunge până la 1.331 GBP”.

Atenție la plafonul de venit

Alocația pentru copii în Marea Britanie – Merită să ne amintim că, dacă dvs. sau partenerul dvs. câștigați 60.000 GBP sau mai mult pe an, este posibil să fiți obligat să plătiți Taxă pentru alocația pentru copii cu venituri mari, ceea ce înseamnă că o parte din fondurile primite trebuie returnate după sfârșitul anului fiscal.

Până acum, părinții au început să-și piardă dreptul la alocația completă pentru copii atunci când venitul unui partener depășea 50.000 de lire sterline pe an.

Dacă venitul unui partener depășește 60.000 de lire sterline pe an, familia își pierde dreptul la orice prestație pentru copii. Conform modificărilor introduse în aprilie, pragul de venit la care părinții încep să-și piardă dreptul la alocația completă pentru copii va fi crescut de la 50.000 lire sterline la 60.000 lire sterline pe an.

Aceasta înseamnă că familiile în care venitul unui partener este între 50.000 și 60.000 de lire sterline pe an vor fi acum eligibile pentru a primi beneficiul integral.

În plus, pragul de venit superior la care părinții își pierd dreptul la orice prestație pentru copii a fost majorat de la 60.000 lire sterline la 80.000 lire sterline pe an, potrivit Daily Mirror.

Datorită acestei schimbări, familiile în care venitul unui partener este între 60.000 și 80.000 de lire sterline pe an vor avea acum dreptul la o anumită sumă de alocație pentru copii, în timp ce anterior nu aveau dreptul la aceasta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4.6]

comoara uk

Norocul unei familii din Dorset: a descoperit mii de monede vechi de sute de ani în timp ce renova bucătăria

alegeri europarlamentare

Alegeri europarlamentare: se așteaptă o prezență mare la vot în UE, dar scăzută în rândul cetățenilor europeni din Regatul Unit