in

Norocul unei familii din Dorset: a descoperit mii de monede vechi de sute de ani în timp ce renova bucătăria

comoara uk

Norocul unei familii din Dorset. Renovarea unei bucătării poate fi costisitoare, dar un cuplu din Dorset a descoperit că este un exercițiu profitabil după ce au descoperit peste 1.000 de monede din secolul al XVII-lea ascunse sub podea. Betty și Robert Fooks îndepărtau podeaua de beton a bucătăriei pentru a crea o înălțime mai mare a tavanului la ferma lor din Dorset, când Robert, inginer agronom, a descoperit un castron de ceramică smălțuită zdrobită plin de monede vechi de 400 de ani.
>>> HMRC va forța peste 650.000 de persoane din Marea Britanie să plătească impozit pentru prima dată

Norocul unei familii din Dorset

Cuplul l-a raportat ofițerului local de legătură pentru descoperiri, iar acesta a fost trimis la British Museum pentru curățare și identificare. Monedele, cunoscute sub numele de tezaurul Poorton, vor fi scoase la vânzare la casa de licitații Duke’s din Dorchester, Dorset, și se așteaptă să ajungă la o sumă de aproximativ 35.000 de lire sterline.

Acest tezaur conține monede de aur Iacob I și Charles I, jumătăți de coroană, șilingi și șilingi de argint; șilingi și șilingi de argint Elizabeth I. Julian Smith, specialist la casa de licitații Duke’s, a declarat: “Este un tezaur de aur: “Cabana este situată într-un mic cătun din vestul Dorsetului și este o casă lungă din secolul al XVII-lea. Proprietatea a fost cumpărată de actualii proprietari în 2019 și aceștia au început un amplu proiect de renovare.
>>> Marea Britanie face schimbări financiare uriașe în aprilie. 10 puncte care îți vor afecta portofelul

“Podeaua modernă din beton a fost îndepărtată, iar podeaua a fost săpată cu aproape 1,5 metri pentru a oferi o înălțime mai mare la parterul proprietății. În unele zone existau dale vechi sub beton, dar zona în care au fost găsite monedele era pământ gol.

“Monedele au fost la British Museum pentru identificare și curățare, iar aceștia consideră că monedele au fost depuse cu o singură ocazie.” Vânzarea are loc pe 23 aprilie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

ajutor familii uk

Mii de gospodării „vulnerabile” pot solicita plăți pentru costul vieții în valoare de până la 500 de lire sterline

HMRC emite un avertisment important pentru rezidenții din Marea Britanie: „1.331 de lire sterline pentru fiecare copil”