in

Noi întreruperi ale activității pe aeroporturile din Marea Britanie. Lucrătorii au votat pentru grevă

Lucrătorii Forțelor de Frontieră de pe aeroportul Heathrow din Marea Britanie au decis să facă grevă în urma unei dispute cu privire la modificările programului lor de lucru. Sindicatul Servicii Publice și Comerciale (PCS) a declarat că 600 dintre membrii săi (90%) care se ocupă de verificarea imigrației și a pașapoartelor au votat pentru a face grevă, informează BBC.

Nu au fost anunțate încă date pentru vreo grevă, dar greva ar putea începe încă din 8 aprilie, potrivit sindicatului. PCS și-a exprimat nemulțumirea membrilor săi față de modificările planificate ale programului lor de lucru, care ar avea un impact negativ asupra lor și ar lăsa aproape 250 de persoane șomere. Dacă refuză să accepte noi contracte, vor fi forțați să-și caute de lucru în altă parte, a spus PCS.

Milioane de oameni din Marea Britanie vor primi o creștere salarială de 1.800 de lire sterline – vezi dacă te califici

Secretarul general al PCS, Fran Heathcote, a declarat: „Membrii noștri harnici de la Border Force sunt forțați să plece de către un angajator ostil. Rezultatul votului de astăzi arată clar cât de hotărâți sunt membrii noștri să-și apere locurile de muncă. Nu este prea târziu pentru Ministerul de Interne să facă ceea ce trebuie și să renunțe la aceste schimbări inutile și să colaboreze cu sindicatul pentru a proteja locurile de muncă și condițiile de muncă.”

PCS contestă în prezent legislația Guvernului privind nivelurile minime de servicii. „Vom apăra cu fermitate dreptul membrilor noștri la grevă dacă miniștrii încearcă să impună un ordin de muncă”, a adăugat Heathcote.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat: „Așa cum v-ați aștepta, prioritatea noastră este să ne menținem cetățenii în siguranță și să ne protejăm granițele. Lucrăm îndeaproape cu Aeroportul Heathrow și avem planuri solide pentru a minimiza orice întârzieri rezultate din greva planificată. Vom desfășura resurse adecvate pentru a satisface cererea critică și pentru a sprijini fluxul de pasageri și mărfuri peste granița noastră.”

Alocarea aleatorie a locurilor în avioane, nebunia care desparte familiile: „Apar certuri care pun în pericol siguranța zborurilor”

Această dispută și anunțul unei greve ar putea avea un impact semnificativ asupra operațiunilor pe unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume, introducând posibile perturbări pentru pasagerii și mărfurile care trec granița Regatului Unit.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.7]

asistente uk

Alarmă în sistemul sanitar: Mii de asistente pleacă anual din Marea Britanie pentru a lucra în străinătate

Reducerea contribuțiilor la Asigurările Naționale

HMRC emite un avertisment urgent pentru 27 de milioane de oameni din Marea Britanie